Fastighetshandläggare: "Det känns som jag jobbar med de kunnigaste i Sverige"

Kontakta oss

Stäng

Ange din e-postadress om du vill att vi ska skicka svar till dig.

Nedan hittar du alla våra kontaktvägar. För att skicka  e-post, använd formuläret till vänster. Där kan du välja din mottagare.

Trafikverket Projekt Citybanan 

  • 172 90 Sundbyberg
  • Besöksadress: Vattugatan 17, Stockholm www.trafikverket.se/citybanan
  • Fax:  08-762 30 05
  • Telefon: 08-762 30 10

Eva Rådmark Herrder

Studiebesök 

Jenny Ryderstedt

Information om byggarbeten,  störningar samt allmänna frågor

Karolina Rönnberg ser till att utrymmet under Stockholm blir tillgängligt för bygget av Citybanans tunnlar. När en förhandling kärvar är hon där och löser upp knuten.

 Vad gör en fastighetshandläggare?
– Jag är utbildad till lantmätare men här på Citybanan är min roll samordnande fastighetshandläggare. Dels ser jag till att vi får tillträde till utrymmet där vi ska bygga våra tunnlar, dels har jag kontakt med fastighetsägare och hanterar skadeärenden. Vi är en grupp om sex fastighetshandläggare i Delprojekt City. När ett avtal ska skrivas med en annan part är ofta någon från oss med.

Beskriv en vanlig dag på jobbet
– En typisk dag kan innehålla alltifrån att jag på förmiddagen träffar en fastighetsägare till att jag engagerar mig i skadeärenden. Tillbaka till kontoret ringer jag några samtal och besvarar inkomna mail. På eftermiddagen kan det vara interna samordningsmöten eller att jag arbetar med text till avtal som jag tidigare på dagen förhandlat om.

Vad är det roligaste med ditt jobb?
– Att det är så intressant och att jag lär mig nya saker hela tiden. Det är givande att jobba i ett projekt med så härliga och kunniga personer. Alla är otroligt engagerade, det är en ynnest att ha sådana kollegor.

Vad är den största utmaningen?
– Det är när en förhandling låser sig. Då är det en utmaning att hitta nya vägar och lösa upp knuten.

Beskriv ditt favoritögonblick från din tid med Citybanan
– Det var när Citybanan hade Öppet hus på Torsgatan hösten 2009. Det var lång kö utanför arbetsplatsen hela dagen och ändå var alla glada. Det var en kick att se att så många är intresserade av det vi gör.

Vad är i ditt tycke det bästa med Citybanan?
– Det är att alla som jobbar här är så engagerade. Det känns som att jag jobbar med de bästa i Sverige.

Som mest kommer 2 500 personer att arbeta med projekt Citybanan. Hur känns det att vara del av ett så stort bygge?
– Det är fantastiskt kul att jobba i ett så stort projekt. Det har jag inte gjort förut och jag hoppas få göra det igen någon gång.

Vad säger folk när du berättar att du jobbar med Citybanan?
– Det är blandade reaktioner. De flesta tycker att det är ett jättehäftigt projekt och frågar mycket. Men jag har också vänner och bekanta som är berörda av bygget och störs av oss, de är inte alltid lika positiva.

Varför är Citybanan viktig för resenärerna?
– Den skapar en möjlighet för pendeltågen att hålla tiderna bättre. Jag är uppväxt i Huddinge och har rest mycket med pendeltåg och det var ofta förseningar. Citybanan kommer att förbättra för Stockholms pendlare men också för hela regionen och Sverige. En annan fördel är att det kommer att gå så mycket snabbare att åka mellan Söder och Odenplan.