Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Vägsamlingar

Vägsamlingar

I Kjula utanför Eskilstuna ligger den tidigare vägstationen som byggdes 1938 och användes som sådan fram till 1978. Här bevaras Trafikverkets väghistoriska samlingar sedan 1980. Arkivsamlingarna finns i Borlänge.

De väghistoriska samlingarna är unika. De består av ett hundratal maskiner och fordon från hela 1900-talet, tillsammans med tusentals föremål i olika storlekar och utföranden, som alla är kopplade till väghistoria.  

ÖPPETTIDER AUGUSTI 2017

Vi kommer att ha öppet för besök tisdagar, onsdagar och torsdagar klockan 11-15,
perioden 1-17 augusti. Sedan avslutas sommarens öppethållande med den återkommande Maskindagen, lördagen 19 augusti klockan 10-16.

Entré för besök: 40 kronor per vuxen besökare, barn och ungdom upp till 19 år går in gratis i målsmans sällskap. Vi tar emot såväl kontant betalning som med kort.

Parkering finns i anslutning till området och är gratis. Följ skyltarna!

Tillgänglighet: Området är delvis tillgänglighetsanpassat, hör gärna av er till oss inför ert besök, så får ni veta hur vi kan möta era behov.

 

 

GISSA FÖREMÅLET OCH VINN!!

Tävlingen är avgjord och vi har korat två vinnare som får fribiljetter til verksamheten, antingen en av våra dagar i augusti när vi har öppet, eller den återkommande Maskindagen lördagen 19 augusti.


... och vinnarna är ....
Peter Holmberg i Sparreholm och Tomas Persson i Sigtuna!
Vi önskar våra vinnare välkomna!

Rätt svar var att föremålet är en målarkloss, vilken användes vid linjemålning längs vägarna.

 

 

 

Intresserad av att besöka oss som grupp?

Det går att boka guidade visningar av vägstationsområdet inkl utställningen Vägbiten. En grupp upp till 25 personer får en guidad visning på ca 45 minuter till en timme för 600 kronor under dagtid och för 1 000 kronor efter kl 16. Större grupper delas upp och ses då som två grupper eller flera. Vänligen informera oss om antal personer och intresseinriktning gällande guidningen när ni bokar.

Tänk på att våra hallar och magasin inte är uppvärmda och följer således vädrets växlingar under året. Kommer ni en kall dag, klä på er som att ni skall vara utomhus, så funkar det bra. Även oömma kläder rekommenderas.

Det går att boka på telefon 010 124 31 36 eller mail kjula@trafikverket.se

Betalning sker enklast via faktura eller kontant betalning på plats. För mer information, vänligen kontakta oss!