Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

väg 27

Väg 27, Backaryd till Hallabro

Väg 27 är en viktig förbindelse från Karlskrona till Växjö och vidare till Borås och Göteborg. Mellan Backaryd och Hallabro kommer vägen att byggas om i befintlig sträckning för bättre framkomlighet och ökad säkerhet.

Förbi Backaryd får väg 27 ny sträckning, öster om samhället. Vägen passerar både väg 656 och väg 657 på broar. De vägarna får ingen förbindelse med nya vägen. Mellan Backaryd och Hallabro byggs nuvarande väg om i befintlig sträckning. Hela sträckan blir en mötesseparerad väg med mitträcke. Sträckan är 6,6 km lång.

Ändringar i vägplanen - ny granskningsperiod

Trafikverket har gjort förbättringar i vägplanen för väg 27, Backaryd till Hallabro. Ändringarna innebär bland annat omarbetade bullerskyddsåtgärder och en förflyttning av gång- och cykelvägen till den norra sidan av väg 656. 

På grund av förändringarna i vägplanen är den utställd på granskning på nytt. Den finns på Trafikverket Region Syd, Ronnebygatan 2, Karlskrona och Ronneby kommun, Karlshamnsvägen 4, Ronneby samt under dokument. Vägplanen finns tillgänglig för granskning den 12 april till 5 maj.