Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Ersättningsbro i Oxberg

Trafikverket arbetar med en ersättningsbro för Oxbergsbron, som i november 2016 stängdes av för omfattande skador. Ersättningsbron ska avlasta tills en permanent brolösning är på plats.

Förabetet med projektering, konstruktion och byggnation av ersättningsbron har startat och kommer ta cirka sex månader. En preliminär prognos visar att en ersättningsbro kan stå på plats vid midsommar 2017. Då bron är viktig för Vasaloppet och Blybergsågen är det vår ambition att verksamheterna drabbas så lite som möjligt under tiden.

Parallellt med de akuta åtgärderna arbetar vi för en lösning på lång sikt. Planeringsarbeten pågår redan för att ersätta Oxbergsbron med två nya broar för väg respektive järnväg.

Läs mer på sidan Väg 1012, Bro i Oxberg.

Välj annan resväg

Du som ska resa till Sälenområdet och/eller till Vasaloppet vintern 2017 måste välja annan resväg mellan Oxberg-Evertsberg. All biltrafik hänvisas till väg 70 och väg 1024 där omledningen är väl skyltad.