Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Tågen ersätts med bussar 21-27 augusti

Den 21–27 augusti är tågtrafiken inställd mellan Eskilstuna och Läggesta. Tågen ersätts med bussar. I Strängnäs är perrongen avstängd och den tillfälliga stationen lyfts bort under tågstoppet för att vi ska börja att färdigställa perrongen.

På måndag morgon den 28 augusti rullar tågen åter igen. Under tiden som tågtrafiken är inställd arbetar vi på och nära spåret. Ersättningsbussarna avgår från Långbergsgatan och lokaltrafiken stannar som vanligt vid sina busskurer på Långbergsgatan.

Perrongen är avstängd i Strängnäs

På grund av arbetet med dubbelspåret är perrongen i Strängnäs avstängd den måndag den 21 augusti till söndag den 27 augusti. Du kan därför inte använda SJs biljettautomater eller kortläsare. Den tillfälliga stationsbyggnaden lyfts bort under tågstoppet så att vi kan färdigställa perrongen.

Så här kan du köpa SJ-biljett för resa från Strängnäs från den 21–27 augusti.

Du kan registrera din resa med SJ Regionalkort vid Läggesta station för resor mot Södertälje/Stockholm, eller i Eskilstuna för resor mot Arboga/Örebro.

  • Ta kontakt med tågvärden om du inte hinner registrera din resa
  • Läs mer om hur du köper eller laddar ditt månadskort på sj.se/biljetter eller sj.se/sjregional
  • Du kan också köpa biljetter via sj.se och mobilappen Min resa
  • Tidtabellen för ersättningstrafiken se www.sj.se/trafikinfo

Stationshuset stänger på kvällen den 13 augusti

Det innebär att Strängnäs blir utan station med väntsal och kiosk samt utan möjlighet att köpa biljetter över disk till dess att det nya resecentrumet öppnar. Du kan köpa biljett och ladda ditt pendlarkort i biljettautomaten på plattformen. Tänk på att 21-27 augusti är plattformen avstängd. SJ:s biljettautomat finns tillgänglig på plattformen från 28 augusti igen. Du kan ladda ditt busskort och köpa biljetter till Sörmlandstrafiken hos Coop Konsum Präntaren, Trädgårdsgatan 14-18.