Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Personer tittar på ritningar ute.

Väg 56, Katrineholm−Bie

Arbetet med att ta fram en vägplan för väg 56 mellan Katrineholm och Bie påbörjades under våren 2015.

Den tidplan som tidigare presenterats har blivit förändrad och det är i dagsläget inte bestämt när vägplanen kommer att ställas ut för granskning. Detta beror på att finansiering av produktion inte är beslutad. Enligt kalkyler genomförda i vägplanen bedöms projektets produktionskostnad bli högre än vad som tidigare framkommit och projektet måste därför planeras in i den Nationella planen. Ny nationell plan för 2018-2029 håller på att tas fram och beslut om ny nationell plan förväntas i början av 2018.

I arbetet med vägplanen gör vi olika inventeringar i fält längs hela sträckan. När vi behöver göra särskilda undersökningar tar vi kontakt med fastighetsägaren i förväg. Under juni 2016 kommer arkeologisk utredning att genomföras.

Projektet drivs ihop med sträckan Bie–Alberga (Stora Sundby) för att få en så kostnadseffektiv planering som möjligt samt för att få ett helhelsperspektiv. Här kan du läsa mer om vad som händer på sträckan mellan Bie–Alberga (Stora Sundby). (öppnas i nytt fönster)