Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Väg 587, Jordfallsbron, underhåll

Ett körfält är avstängt under reparationsarbetena- Trafiken kör i båda riktningarna men långsammare under rusningstrafik. Cykelbanan har smalnats av; led cykeln över! Tillämpa vävning vid påfart och håll hastigheten, tänk på att bron är en arbetsplats!

Under sommaren ska kantbalk, räcke och belysningsstolpar bytas ut på brons sydöstra sida. Arbetena pågår till och med slutet av september. Gång- och cykelbanan är smalare under sommaren för att ge plats åt arbetena. Cykeltrafikanter bör leda cyklarna.
Ett av brons fyra körfält stängs under tiden som arbetena pågår. Hastigheten är sänkt till 50 km/tim. Två körfält kommer att hållas öppna i den riktning som har mest trafik. Trafiken flyter långsammare. Morgon och särskilt eftermiddag tjänar trafikanter på att ta Angeredsbron. När nattarbeten förekommer kommer ett körfält i vardera riktningen att stängas.

Arbetet på Jordfallsbron förlängs cirka en månad. Arbetet beräknas vara klart i slutet av september. Orsak till förlängningen är att mer förarbeten behöver göras innan en ny form för kantbalk kan sättas upp.

Kungälvs trafikinformation nås via www.kungalv.se/trafikinfo där finns inspelningar från tidigare informationsmöten.

Länk till samlad info om våra trafikpåverkande arbeten i området i sommar (pdf-fil, 379 kB, öppnas i nytt fönster). Uppdaterad 25 juli.