Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Renovering Skövde Resecentrum, "Tuben"

Förbindelsegången, "Tuben", över spår 1–8 som ansluter till Skövde resecentrum är i dåligt skick och därför ska den nu renoveras. Bland annat finns det stora brister i klimatsystemet, vilket gör att det är mycket varmt på sommaren och kallt på vintern.

Skövde resecentrum består i dag av ett stationshus i tre plan plus källare. Från plan 3 i vänthallen utgår en förbindelsegång i form av en glasad "tub" som förbinder stationshuset med perrong 2 och spår 2 och 3, samt ett område för bilparkering öster om spårområdet. Du når förbindelsegången från stationshallen, perrong 2 och parkering via rulltrappor och/eller trappor och hiss.

Nedan är några av de åtgärder som görs i samband med att vi bygger om:

  • Förenkla underhållsarbetet genom uppfräschning och nya materialval. Det är i dag svårt att rengöra glaspartier, golv m.m.
  • Säkerställa jämn temperatur över årstiderna. Förbindelsegången har i sin helhet (spår 1–8) stora brister i klimatsystemet, vilket gör att det är mycket varmt på sommaren och kallt på vintern.
  • Byta hiss. Hissen på plattformen upplevs i dag som trång och uppfyller inte de tillgänglighetskrav som finns.
  • Trapphuset rivs och rymligare trapphus byggs samt tillgänglighetsanpassad hiss sätts in.