Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

cirkulationsplats

Väg 46, cirkulationsplats vid Ubbarp, Ulricehamns kommun

Trafikverket ska bygga en cirkulationsplats vid Ubbarp på väg 46, i Ulricehamns kommun.

Vägkorsningen på väg 46/enskild väg vid Ubbarp kommer att byggas om för att anpassas till kommunens pågående detaljplanearbete för områdena Vist 10:25 och Ubbarp 8:20. De nya etableringarna kommer att öka trafiken vid korsningen.

Cirkulationsplatser har på senare år blivit ett allt vanligare alternativ till vanliga korsningar. Cirkulationsplatserna ger hög trafiksäkerhet och gör att trafiken flyter på smidigare.

Läs mer om tidplanen för och bakgrunden till projektet under Fördjupning.

Snart börjar vi bygga

Nu finns det ett informationsblad under Dokument/Aktuella handlingar, "Projektnytt april 2017". Där kan du läsa aktuell information om bygget.
Dokument

 

Förbiledning av trafik

Vi bedömer att vi behöver leda om trafiken i korsningen väg 46/enskild väg under vecka 18–28 (3 maj–14 juli 2017) under förutsättning att en entreprenör är utsedd i början av april.

Trafiken kommer att ledas om på en provisorisk väg på östra sidan av nuvarande väg 46 (samma sida som gamla Ubbarps trädgård). Vägen kommer att ha ett körfält i vardera riktningen och en separerad gång- och cykelväg. Temporära busshållplatser kommer att finnas i anslutning till arbetsområdet.
Karta, förbiledning av trafik (pdf-fil, 1 378 kB)