Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Stora projekt

Miljöspecialist

Välkommen att söka jobb hos oss som Miljöspecialist med placering i Solna. Vi vill ha din ansökan senast den 8 juni.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter

Som miljöspecialist arbetar du med miljöfrågor inom mark, vatten, luft, buller, klimat, natur och kultur. Din roll kommer främst att vara kopplad till den verksamhet som bedrivs av Trafikverket inom nybyggnation av infrastruktur. I dina arbetsuppgifter ingår att säkerställa att miljöfrågorna omhändertas på bästa sätt. Detta förutsätter att du är aktiv och bistår med din kompetens i alla skeden, det vill säga från inledande planering till byggande och uppföljning.

Du handlägger och stöttar projekten i tillståndsärenden samt myndighetskontakter samt i operativa miljöfrågor inom projekten och tar fram miljökrav vid upphandling av leverantörer samt säkerställer att ställda miljökrav efterlevs. I arbetsuppgiften ingår även att utvärdera och förbättra arbetssätt och rutiner, delta och genomföra FOI-projekt inom miljöområdet samt svara på inkomna remisser.

Anställning på Stora Projekt innebär att du kan jobba mot flera olika projekt, denna tjänst innebär dock att du främst kommer att jobba med Projekt Ostlänken i Stockholm.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleexamen inom miljöområdet eller annan högskoleutbildning och kompetens som vi sammantaget bedömer likvärdig.

Du har flerårig kvalificerad yrkeserfarenhet inom miljöområdet och en bred, generell miljökompetens med kunskap och erfarenhet av tidiga skeden såsom planskede med tillhörande Miljökonsekvensbeskrivningar och tillståndsprövningar enligt Miljöbalken.

Du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete i anläggningsbranschen med särskild erfarenhet av väg- och järnvägsprojekt samt om du har varit beställarens representant gentemot entreprenörer.

Då arbetet innebär mycket interna och externa kontakter är det viktigt att du är utåtriktad och har god samarbetsförmåga och är självgående och flexibel.

Ansökan

Din ansökan (CV och personligt brev) ska ha inkommit till Trafikverket före senast ansökningsdatum. Vi gör första urvalet utifrån de frågor som du får svara på i systemet. Ansök via knappen ”Sök tjänsten här” nedan.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Eftersom vi har ramavtal när det gäller annonsförmedling så undanbedes annonsförsäljare vänligt men bestämt.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2017-06-08