Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Centrala funktioner

Förbindelseplanerare

Välkommen att söka jobb hos oss som Förbindelseplanerare med placering i Borlänge, Gävle, Stockholm. Vi vill ha din ansökan senast den 14 maj.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter

I rollen som förbindelseplanerare planerar och levererar du beställningar av nätverkstjänster i Trafikverkets IP-nät.

Du ansvarar och deltar i IT:s leverans till Trafikverkets verksamhetsområden och investeringsprojekt, innehållande planering, design och leverans av kommunikation och nätlösningar, främst mot operativa vägnät.

Vid framtagandet av nya tjänster och produkter medverkar du som teknisk expert. Vidare ingår det i arbetsuppgifterna att ansvara för konfiguration av nätverksutrustning, planera och uppgradera närverksutrustningar samt ansvara för rätt lagernivå angående materielförsörjning. Arbetet bedrivs både självständigt samt tillsammans med kollegor.

Resor i Sverige och utlandet kan komma att ingå i tjänsten. Arbete nattetid kan förekomma.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom data/teletransmission alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig.

Du har flerårig relevant arbetslivserfarenhet samt god kännedom om nätverkslösningar och dess uppbyggnad. Du har mycket god kompetens inom utpekat teknikområde. Vidare har du kunskaper och kännedom om IP-teknologi, erfarenhet av dokumentation av IP-lösningar, förståelse om projektering och realisering av tekniska IP-lösningar.

Det är meriterande om du har erfarenhet av nätdesign, larminsamling, övervakning av nät, BMC Remedy ärendehanteringssystem samt erfarenhet av felsökning i IP-nät. Det är även meriterande med erfarenhet av Ciscos produktportfölj, även med inriktning mot industriella/operativa produkter. Har du även kunskap om brandväggar är det meriterande.

Du som person har förmågan att analysera och utvärdera olika handlingsalternativ under stressiga förhållanden. Du arbetar på ett strukturerat sätt och har en god samarbetsförmåga.
Du har vana av att fatta egna beslut i enlighet med verksamhetens krav och förväntningar.

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Ansökan

Din ansökan (CV och personligt brev) ska ha inkommit till Trafikverket före senast ansökningsdatum. Vi gör första urvalet utifrån de frågor som du får svara på i systemet. Ansök via knappen ”Sök tjänsten här” nedan.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Eftersom vi har ramavtal när det gäller annonsförmedling så undanbedes annonsförsäljare vänligt men bestämt.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2017-05-14