Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Centrala funktioner

Kommunikationsstrateg

Välkommen att söka jobb hos oss som Kommunikationsstrateg med placering i Solna, Malmö. Vi vill ha din ansökan senast den 6 augusti.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter

Som kommunikationsstrateg med placering inom avdelningen Medierelationer driver, utvecklar samt ansvarar du för den reaktiva mediakommunikationen via pressjour och mediaberedskapsarbete. Uppdraget innebär även att samordna bemanning nationellt som regionalt i detta arbete.
Strategen ansvarar för att stödja kunskapsutveckling för samtliga som medverkar inom mediarelationsarbetet.

Kvalifikationer

Du har högskoleutbildning i medie- och kommunikationsvetenskap, journalistik eller annan utbildning som anses likvärdig, 180 hp. Du har minst 5 års erfarenhet av kvalificerat strategiskt kommunikationsarbete.
Du ska ha goda kunskaper inom Officepaketet, och vara en duktig skribent med god språkbehandling på svenska.

Kommunikationsstrategen ska ha förmåga:
- till helhetssyn och ett utifrån och in-perspektiv
- att omsätta omvärldskrav och interna behov till styrande principer och funktionella arbetssätt
- att vara en god pedagog och arbetsleda inom det reaktiva mediearbetet
- att skapa goda relationer och samarbeten
- att analysera, påverka och driva kommunikationsfrågor
- till gott omdöme i etiska och moraliska frågeställningar

Ansökan

Din ansökan (CV och personligt brev) ska ha inkommit till Trafikverket före senast ansökningsdatum. Vi gör första urvalet utifrån de frågor som du får svara på i systemet. Ansök via knappen ”Sök tjänsten här” nedan.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Eftersom vi har ramavtal när det gäller annonsförmedling så undanbedes annonsförsäljare vänligt men bestämt.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2017-08-06