Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Centrala funktioner

Kommunikatör Redaktion, vikariat

Välkommen att söka jobb hos oss som Kommunikatör Redaktion, vikariat med placering i Göteborg. Vi vill ha din ansökan senast den 3 april.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter

Enheten Redaktion ansvarar för långsiktig och daglig nyhetsplanering, nyhetsvärdering och produktion av redaktionellt innehåll i Trafikverkets övergripande kanaler: Nyhetsbrevet Nytt från Trafikverket, externwebben, intranätet, interntidningen iTrafik, kundtidningen Godset och de övergripande sociala kanalerna Facebook och Instagram. Enheten förvaltar även de gemensamma kanalerna.

Vi söker dig som vill arbeta som kommunikatör - med fokus på arbete som skribent, onlineredaktör och fotograf. Du skriver, redigerar, utvecklar och följer upp innehåll i våra kanaler. Du arbetar både ur ett längre strategiskt perspektiv och ur ett dagligt operativt perspektiv. Jobbet görs i nära samarbete med kommunikationsansvariga för nyhetsflödet och för kanalerna.

Tjänsten är ett vikariat med start 2017-03-01-2018-03-31.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning i medie- och kommunikationsvetenskap, journalistik (180 hp) eller motsvarande utbildning i kombination med relevant erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Du har minst 2 års erfarenhet av kvalificerat kommunikationsarbete och har även erfarenhet av att arbeta som kommunikatör eller journalist.

Erfarenhet från nyhetsjournalistik eller kommunikatörsarbete med koppling till webbpublicering eller arbete med kundtidning eller interntidning är meriterande. Likaså är det meriterande med erfarenhet av arbete som kommunikatör, inom sociala medier.

Du ska vara en skicklig skribent med mycket god stilistisk förmåga, ha goda kunskaper i publiceringsverktyg, exempelvis epi-server, ha goda kunskaper inom Officepaketet samt grundläggande kunskaper i Adobe Photoshop.

För att nå framgång i rollen som kommunikatör för Redaktion behöver du ha förmåga

- Att sätta frågor i ett större sammanhang och se helheten
- Att skapa förtroendefulla relationer och samarbeten
- Att analysera, påverka och driva kommunikationsfrågor
- Att arbeta snabbt och leverera redaktionellt nyhetsinnehåll av hög kvalité

Ansökan

Din ansökan (CV och personligt brev) ska ha inkommit till Trafikverket före senast ansökningsdatum. Vi gör första urvalet utifrån de frågor som du får svara på i systemet. Ansök via knappen ”Sök tjänsten här” nedan.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Eftersom vi har ramavtal när det gäller annonsförmedling så undanbedes annonsförsäljare vänligt men bestämt.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2017-04-03