Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Centrala funktioner

Kvalificerad inköpare

Välkommen att söka jobb hos oss som Kvalificerad inköpare med placering i Solna. Vi vill ha din ansökan senast den 3 april.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu kvalificerade inköpare till vår verksamhet!
Som inköpare ansvarar du för att genomföra upphandlingar och se till att Trafikverkets anskaffning sker på ett affärsmässigt och juridiskt korrekt sätt samt att interna och externa föreskrifter och regler efterlevs. Inköparen deltar aktivt i tidiga skeden, ansvarar för genomförandet av upphandlingen samt verkar som kommersiellt affärsstöd under kontraktets livslängd. Målet ska vara att genomföra upphandling på ett för Trafikverket totalekonomiskt, kvalitetssäkrat och miljömässigt riktigt sätt.

Inköparen ska i sina tilldelade uppdrag (upphandlingar) delta tidigt i processen för att kunna planera, paketera och genomföra upphandlingen samt efter kontraktstecknande fungera som kommersiellt stöd med inriktning på kontraktets totalekonomi, uppföljning av leveransen och för erfarenhetsåterföring.

I befattningen ingår att ansvara för att hålla sig uppdaterad om konjunkturläget, leverantörsmarknaden samt kostnadsutvecklingen inom respektive upphandlingsområden.
Du kommer även att delta i planering och genomföra paketering av upphandlingsuppdragen samt besluta om upphandlingsförfarandet. Vidare arbetare du med att genomföra upphandlingen enligt gällande regelverk samt ge råd och stöd i upphandlingstekniska och -juridiska frågor. Du kommer att driva leverantörsuppföljning på kontraktsnivå genom att följa upp och återföra erfarenheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig med ett stort intresse och erfarenhet av inköp med fokus på entreprenadverksamhet och infrastruktur.
Du har högskoleutbildning 180 hp (120 p) med ekonomisk, juridisk eller teknisk inriktning alternativt motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt som vi bedömer är likvärdig.
Du har flera års erfarenhet av inköp i större organisationer med koppling till anläggningsbranschen. Vi vill även att du har arbetat med inköp och affärsdrivande verksamhet på strategisk nivå och har god kunskap om LOU/LUF. Tidigare erfarenhet av att arbeta med kontinuerligt förändring och utveckling är meriterande.

Dina personliga egenskaper är av största vikt för tjänsten. Vi söker dig som är målmedveten, utvecklingsorienterad, affärsinriktad och lyhörd med god samarbetsförmåga. Din förmåga att skapa förtroende och legitimitet genom kommunikation och diplomatisk förmåga tror vi är en framgångsfaktor i ditt uppdrag, liksom din förmåga att entusiasmera människor.
Du har ett kund- och resultatorienterat arbetssätt samt ett etiskt och moraliskt förhållningssätt. Du har förmåga att leverera goda resultat i en verksamhet i förändring, där stora krav ställs på samarbete internt och externt.

Arbetsuppgifterna kräver god förmåga att uttrycka sig på svenska i både tal och skrift.

Ansökan

Din ansökan (CV och personligt brev) ska ha inkommit till Trafikverket före senast ansökningsdatum. Vi gör första urvalet utifrån de frågor som du får svara på i systemet. Ansök via knappen ”Sök tjänsten här” nedan.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Eftersom vi har ramavtal när det gäller annonsförmedling så undanbedes annonsförsäljare vänligt men bestämt.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2017-04-03