Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Centrala funktioner

Systemtekniker IT

Välkommen att söka jobb hos oss som Systemtekniker IT med placering i Stockholm, Solna, Sundbyberg. Vi vill ha din ansökan senast den 30 augusti.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter

Som systemtekniker har du ansvar för avhjälpande och förebyggande underhåll av IT-system och dess hantering av den dagliga driften samt underhåll av Trafikverkets IT-system, för att tillhandahålla kvalité, robusthet, tillgänglighet till data och funktionalitet, säkerhet och prestanda enigt överenskomna krav.

Till teamet inom sektionen Vägnära söker vi en medarbetare som kommer att arbeta med applikationsdrift av de system som används inom Trafikverkets operativa vägleverans. En viktig del i uppdraget är att skapa tillgänglighet samt förutsättningar så att Trafikcentralerna kan trafikstyra, trafikleda och trafikinformera till kunder, medborgare och näringsliv så att resan eller transporten är säker och effektivt. Vi arbetar efter visionen att alla kommer fram smidig, grönt och tryggt.

Trafikcentralerna finns på orterna Stockholm, Göteborg, Gävle och Malmö. Vi söker just nu förstärkning i Stockholm.

Inom gruppen Vägnära tillhandahåller och förmedlar du ett direkt och indirekt IT-stöd vilket innebär en form av expertstöd inom applikationsdrift till den förvaltande verksamheten och gentemot användaren. Applikationsmiljön bygger övervägande på Microsofts tekniska plattform, men det förekommer en stor mängd integrationer och kopplingar mot de intelligenta transportsystemen (ITS) inom anläggningar och för vägsidesutrustning med olika typer av inbyggda IT-system.

IT arbetar enligt ITIL med larm-, incident- och problemhantering. Uppdraget innefattar också uppgifter med planerade ändringar och driftsättningar (t.ex. installationer och buggrättningar). I arbetsuppgifterna ingår även dokumentering och beskrivning av rutiner såväl som anvisningar och underhåll. Många av applikationerna som hanteras är egenutvecklade inom Trafikverket.

Du kommer att ingå i ett team bestående av ca nio personer som arbetar från olika orter i Sverige. Beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten utöver ordinarie arbetstid. Resor förekommer i samband med kompetensutveckling och kunskapsutbyte inom sektionen.

Kvalifikationer

Du har minst en it-gymnasial eller utbildning samt it-meriterade kunskaper, certifieringar eller kurser och kvalitativa erfarenheter som vi bedömer som likvärdiga för tjänsten.

Arbetsuppgifterna kräver bred eller djup erfarenhet från flera arbetsområden eller specialisterfarenhet, därför är det relevant att du har några års yrkeslivserfarenhet från IT-branschen.

Du har jobbat med följande Microsoftprodukter;
- Microsoft SQL
- BizTalk
- IIS
- Microsofts server

Det är meriterande om du har erfarenhet av datakommunikation kring switchar, brandväggar och nätverk. Det är även meriterande om du arbetat enligt ITIL.

Utifrån driftuppdraget innefattar vårt åtagande att skydda Trafikverkets verksamhet från it-säkerhetsincidenter. Därför är det också meriterande om du tidigare arbetat med kritisk- eller operativ verksamhet gällande säkerhet och beredskap.

Du har en god kommunikativ och affärsmässig förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Som person är du serviceinriktad, drivande och initiativtagande. För att trivas i arbetet måste du kunna arbeta systematiskt och självständigt samtidigt som du har en god samarbetsförmåga, eftersom du samverkar med både med kollegor, verksamhet och leverantörer. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Körkort för personbil är ett krav.

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen då vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Tjänsten är placerad på något av Trafikverkets följande kontor: Stockholm/Kristineberg, Solna, Sundbyberg.

Intervjuer kommer att ske 21 september.

Ansökan

Din ansökan (CV och personligt brev) ska ha inkommit till Trafikverket före senast ansökningsdatum. Vi gör första urvalet utifrån de frågor som du får svara på i systemet. Ansök via knappen ”Sök tjänsten här” nedan.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Eftersom vi har ramavtal när det gäller annonsförmedling så undanbedes annonsförsäljare vänligt men bestämt.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2017-08-30