Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Färjerederiet

Resultatenhetschef Färjerederiet

Välkommen att söka jobb hos oss som Resultatenhetschef Färjerederiet med placering i Vaxholm. Vi vill ha din ansökan senast den 1 maj.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter

Vill du leda och utveckla ett av Sveriges största rederier och aktivt bidra till samhällsutvecklingen? Resultatenhet Färjerederiet på Trafikverket söker nu sin nästa chef!

Som rederichef leder och ansvarar du för den operativa verksamheten i Trafikverkets färjerederi. Rederichefen rapporterar till Färjerederiets internstyrelse. Ordförande i styrelsen är överdirektör Bo Netz.

Idag fungerar rederiets verksamhet väl och har hög kundnöjdhet. Emellertid finns potential till utveckling inom flera områden, t ex. teknik, arbetsmiljö samt inom samhällsutvecklarperspektivet.

Som rederichef har du ett långsiktigt utvecklingsperspektiv, där du ser möjligheter till förnyelse och tillser att dessa genomförs. En tydlig miljöprofil finns i de satsningar på teknikutveckling som nu sker.

Vidare är en utveckling av arbetsmiljön viktig. Personalen är kunnig och engagerad i sina respektive yrkesroller, men det behövs ett sammanhållet arbete med att vidareutveckla och förankra de gemensamma värderingarna för hela rederiet.

Slutligen finns en ambition att lyfta fram rederiets roll som samhällsutvecklare, där färjetransporter på ett tydligare vis aktivt bidrar till transportsystemet som helhet. Här handlar det mycket om att lyfta fram färjans fördelar och användbarhet inom olika områden, som exempelvis godstransport eller kollektivtrafik.

I uppdraget ingår att etablera goda kontakter med andra myndigheter, t ex. Transportstyrelsen.

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Kvalifikationer

Du har gedigen erfarenhet som chef över chef och har också lett en ledningsgrupp. Vidare ser vi att du har arbetat med logistik tidigare och du har god förståelse för transport och logistikfrågor. Du får gärna ha erfarenhet från sjöfartsnäringen. Det är fördelaktigt om du tidigare har arbetat i offentlig sektor. Likaså är det meriterande med erfarenhet från arbete med säkerhetsfrågor i allmänhet, och fysisk säkerhet i synnerhet. Vi ser gärna att du har en god förståelse för samhällsplanering.

Som person är du tydligt utvecklingsorienterad - du har en förmåga att se nya möjligheter hitta lösningar på komplexa problem. Du har ett lyssnande och förtroendebyggande ledarskap och har en utpräglad förmåga att skapa engagemang hos dina medarbetare. Slutligen är du en duktig kommunikatör med en förmåga att bygga ett gott arbetsklimat.

Du har en akademisk utbildning inom relevant område eller erfarenhet som bedöms som likvärdig.

I denna rekrytering samarbetar vi med Poolia Executive Search. Kontaktpersoner är Maria Eriksson maria.eriksson@poolia.se eller Jonatan Svensson jonatan.svensson@poolia.se.

Ansökan

Din ansökan (CV och personligt brev) ska ha inkommit till Trafikverket före senast ansökningsdatum. Vi gör första urvalet utifrån de frågor som du får svara på i systemet. Ansök via knappen ”Sök tjänsten här” nedan.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Eftersom vi har ramavtal när det gäller annonsförmedling så undanbedes annonsförsäljare vänligt men bestämt.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2017-05-01