Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Investering

Chef Anläggning Öst/Stockholm

Välkommen att söka jobb hos oss som Chef Anläggning Öst/Stockholm med placering i Solna. Vi vill ha din ansökan senast den 15 augusti.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter

VO Investering genomför just nu ett verksamhets- och organisationsutvecklingsprojekt som vi kallar Framtidens Investering. Inom projektet fokuserar vi bland annat på aktiv projektstyrning, effektiv resursstyrning och enhetlig verksamhet. Som ett led i arbetet inför vi en ny organisation för vårt specialiststöd Teknik, miljö & markförhandling från och med den 1 oktober och vi söker nu en sektionschef som kommer att verka i öst/Stockholm för vår enhet Anläggning.

Som sektionschef för specialiststöd inom Anläggning leder du verksamhet inom teknikområdena berg, byggnadsverk, geoteknik, hydrogeologi, va-teknik, vägteknik samt vägutformning. Du leder arbetet i nära samarbete med andra inom Teknik, Miljö och Markförhandling och med projektverksamheten så att vi tillhandahåller rätt stöd till projekten och tillsammans bidrar till att Investerings mål nås på kort och lång sikt. Sektionen består idag av 23 medarbetare.

Enheten ansvarar även för arbete gällande krav och regelverk, utvecklingsarbete och FOI, som sektionschef och ledare tar du tillsammans med dina kollegor en aktiv roll i det arbetet. Det är viktigt att vi säkerställer att investeringsverksamheten har en god framtida teknikutveckling och en hög kompetens hos våra specialister. Vidare arbetar du med erfarenhetsöverföring inom avdelningen, inom Trafikverket och i branschen.

Som sektionschef rapporterar du direkt till enhetschefen och ingår i enhetens ledningsgrupp.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är civilingenjör eller högskoleingenjör med teknisk inriktning eller motsvarande erfarenhet och utbildning som vi sammantaget bedömer som likvärdig.

Du har yrkeserfarenhet från anläggningsbranschen i något av ämnesområdena brokonstruktion, geoteknik, vägteknik eller vägutformning i infrastrukturprojekt. Du har ett brinnande intresse för teknik och utveckling och är insatt i regelverk och krav. Goda kunskaper i engelska i såväl tal som skrift är meriterande.

Du har erfarenhet av att leda, åstadkomma resultat tillsammans med andra och bidra till att de kan växa och utvecklas. Genom att inspirera och involvera skapar du engagemang och delaktighet. Du vet hur viktigt det är med tydliga målbilder och förväntningar för att alla skall jobba åt samma håll och att återkoppling som visar på möjligheter skapar förutsättningar för utveckling. Att kunna bygga förtroendefulla relationer och hantera olika intressen är ett måste i en verksamhet som vår. Det innebär bland annat att det är av stor vikt att du är närvarande i ditt ledarskap och öppen för andras tankar och idéer.

Du har B-körkort.

Som chef i Trafikverket har du ett kund- och resultatorienterat arbetssätt samt ett
etiskt och moraliskt förhållningssätt. Vi söker dig som har förmåga att sätta din egen
verksamhet i relation till övrig verksamhet inom verksamhetsområdet och Trafikverket. Du har förmåga att leverera goda resultat i en verksamhet i förändring, där stora krav ställs på samarbete internt och externt. Du har ett ledarskap som engagerar och skapar förståelse för att verka i en miljö där en ny kultur och fungerande verksamhetsförutsättningar utarbetas över tid. Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

Ansökan

Din ansökan (CV och personligt brev) ska ha inkommit till Trafikverket före senast ansökningsdatum. Vi gör första urvalet utifrån de frågor som du får svara på i systemet. Ansök via knappen ”Sök tjänsten här” nedan.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Eftersom vi har ramavtal när det gäller annonsförmedling så undanbedes annonsförsäljare vänligt men bestämt.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2017-08-15