Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Investering

Chef Tekniska system syd/väst

Välkommen att söka jobb hos oss som Chef Tekniska system syd/väst med placering i Göteborg, Malmö. Vi vill ha din ansökan senast den 15 augusti.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter

VO Investering genomför just nu ett verksamhets- och organisationsutvecklingsprojekt som vi kallar Framtidens Investering. Inom projektet fokuserar vi bland annat på aktiv projektstyrning, effektiv resursstyrning och enhetlig verksamhet. Som ett led i arbetet inför vi en ny organisation för vårt specialiststöd Teknik, miljö och markförhandling från och med den 1 oktober. Vi söker nu en sektionschef till vår enhet Tekniska system. Du kommer att verka geografiskt i södra och västra Sverige.

Som sektionschef för specialiststöd inom Tekniska system leder du verksamhet inom teknikområdena bana, el, signal, tele (BEST), belysning, inläsningssamordning, Transportstyrelsens godkännandeprocess samt teknisk säkerhetsstyrning. Du leder arbetet i nära samarbete med andra inom Teknik, miljö och markförhandling och med projektverksamheten så att vi tillhandahåller rätt stöd till projekten och tillsammans bidrar till att Investerings mål nås på kort och lång sikt. Sektionen består av drygt 20 medarbetare.

Enheten ansvarar även för arbete gällande krav och regelverk, projektförberedande utvecklingsarbete och FOI. Som chef och ledare tar du tillsammans med dina kollegor en aktiv roll i det arbetet. Det är viktigt att vi säkerställer att investeringsverksamheten har en god framtida teknikutveckling och en hög kompetens hos våra specialister. Vidare arbetar du med erfarenhetsöverföring inom avdelningen, inom Trafikverket och i branschen.

Som sektionschef rapporterar du direkt till enhetschefen och ingår i enhetens ledningsgrupp tillsammans med övriga sektionschefer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är civilingenjör eller högskoleingenjör med teknisk inriktning eller motsvarande erfarenhet och utbildning som vi sammantaget bedömer som likvärdig.

Du har yrkeserfarenhet från infrastrukturprojekt inom något av områdena bana, el, signal, tele (BEST) eller har en mycket bred kunskap inom järnvägsteknik, gärna från konsult- eller entreprenadföretag. Du har ett brinnande intresse för teknik och utveckling och är insatt i regelverk och krav. Goda kunskaper i engelska i såväl tal som skrift är meriterande.

Du har erfarenhet av att leda, åstadkomma resultat tillsammans med andra och bidra till att de kan växa och utvecklas. Genom att inspirera och involvera skapar du engagemang och delaktighet. Du vet hur viktigt det är med tydliga målbilder och förväntningar för att alla skall jobba åt samma håll och med återkoppling som visar på möjligheter skapar du förutsättningar för utveckling. Att kunna bygga förtroendefulla relationer och hantera olika intressen är ett måste i en verksamhet som vår. Det innebär bland annat att du ska ha förmågan att förstå helheten och att det är av stor vikt att du är närvarande i ditt ledarskap och öppen för andras tankar och idéer.

Som chef är du en viktig företrädare för Trafikverket vilket kräver hög integritet och att du delar Trafikverkets värderingar. Vi förväntar oss att alla våra chefer har ett etiskt och moraliskt förhållningssätt.

Du har körkort för personbil.

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

Ansökan

Din ansökan (CV och personligt brev) ska ha inkommit till Trafikverket före senast ansökningsdatum. Vi gör första urvalet utifrån de frågor som du får svara på i systemet. Ansök via knappen ”Sök tjänsten här” nedan.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Eftersom vi har ramavtal när det gäller annonsförmedling så undanbedes annonsförsäljare vänligt men bestämt.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2017-08-15