Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Investering

Specialist vägteknik

Välkommen att söka jobb hos oss som Specialist vägteknik med placering i Göteborg. Vi vill ha din ansökan senast den 12 maj.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter

Som vägteknikspecialist handlar dina arbetsuppgifter framförallt om teknik- och kvalitetsfrågor inom ämnesområdet vägteknik med inriktning beläggning. Du kommer i första hand att agera specialiststöd till Trafikverkets byggande enheter men även stödja förvaltande enheter och medverka i arbetet med att förvalta och utveckla aktuella regelverk och beskrivningssystem inom vägteknikområdet. Det kommer också att finnas möjligheter för dig att leda och delta i utredningsarbeten och forsknings- och utvecklingsprojekt med avseende på beläggning och överbyggnad.
I arbetsuppgifterna ingår även att arbeta med standardiseringsfrågor, omvärldsbevakning samt att företräda Trafikverket i relevanta branschorganisationer. Då vi arbetar nationellt och har ett stort geografiskt område är resor ett naturligt inslag i vår verksamhet.

Kvalifikationer

En teknisk högskole- eller universitetsutbildning inom väg och vatten eller kompetens förvärvad genom arbetslivserfarenhet. Ett krav är mångårig erfarenhet av arbete med vägtekniska aspekter i samband med projekterings-, byggnads- och underhållsfasen. Vidare är erfarenhet av att tillämpa aktuella styrande och rådgivande regelverk inom vägteknik och erfarenhet av kvalitetsarbete ett krav.
Vidareutbildning inom ämnes- området vägteknik liksom djupa kunskaper inom beläggningsområdet är meriterande och även internationellt arbete inom området. Du som söker är en god kommunikatör, samarbetsvillig och trivs med att skaffa och upprätthålla kontakter. Strategisk förmåga och att självständigt kunna planera, prioritera och driva arbete på ett effektivt sätt är en förutsättning. Det är meriterande med kompetens inom områden som kontraktsfrågor, standardavtal och riskhantering. Vi ser att du har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift. Körkort med B-behörighet samt goda kunskaper i Office-paketet är ett krav.

Ansökan

Din ansökan (CV och personligt brev) ska ha inkommit till Trafikverket före senast ansökningsdatum. Vi gör första urvalet utifrån de frågor som du får svara på i systemet. Ansök via knappen ”Sök tjänsten här” nedan.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Eftersom vi har ramavtal när det gäller annonsförmedling så undanbedes annonsförsäljare vänligt men bestämt.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2017-05-12