Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Investering

Teknisk specialist ITS

Välkommen att söka jobb hos oss som Teknisk specialist ITS med placering i Göteborg. Vi vill ha din ansökan senast den 8 juni.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter

Som teknisk specialist ITS handlar framförallt dina huvudarbetsuppgifter om att delta bland annat i projekt som rådgivare och kunskapsstöd i investeringsprojektens alla skeden, från planerings- till byggfasen. Som specialist kommer du medverka i att ta fram uppdragsbe-skrivningar och utföra leveranskontroll av planer, förfrågningsunderlag, tekniska beskriv-ningar och andra handlingar så att dessa överensstämmer med ställda krav.
Vidare kommer du att driva och utveckla Trafikverkets verksamhet med höga krav inom området trafikanordningar och styrsystem i enlighet med Trafikverkets ITS-strategi och även utifrån den snabba utveckling som sker inom området med nya förutsättningar och krav. Omvärldsbevakning är således en viktig del i arbetet.

Kvalifikationer

En högskoleingenjörsexamen inom elektroteknik alternativt motsvarande kompetens som förvärvats på annat sätt och som vi bedömer likvärdig.
Vi vill att du som söker har flerårig erfarenhet av att ha arbetat med trafikanordningar i storstadsmiljö och av arbete med dynamisk vägtrafikledning.
Det är meriterande om du har god kunskap om systemuppbyggnad och om vilka krav som skall ställas på dessa styrsystem för att de ska fungera i vägmiljön. Likaså är kunskap om generering av trafikmeddelanden, navi¬geringshjälpmedel och dess koppling till infrastruk-turen meriterande. Vidare ses också kunskap om tele/transmission och IT inom järnvägs-system som meriterande. God kunskap om styrande dokument och regelverk kopplat till vägtrafikledning är också meriterande.
Som person är du analytisk och har en förmåga att se helheten i ditt arbete. Du är strukturerad och tar initiativ så att arbetet drivs framåt. Arbetet förutsätter god samarbetsförmåga.
Du har även goda språkkunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.
Körkort B är ett krav.


För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Björn Ållenberg tfn 010-123 7347, eller sektionschef Thomas Asp tfn 010-123 6659. Har du frågor inom specialistområdet är du välkommen att kontakta funktionell enhetschef Sverker Hagberg, tfn 010-123 6841.

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass.
Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Ansökan

Din ansökan (CV och personligt brev) ska ha inkommit till Trafikverket före senast ansökningsdatum. Vi gör första urvalet utifrån de frågor som du får svara på i systemet. Ansök via knappen ”Sök tjänsten här” nedan.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Eftersom vi har ramavtal när det gäller annonsförmedling så undanbedes annonsförsäljare vänligt men bestämt.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2017-06-08