Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Planering

Åtgärdsplanerare, vikariat

Välkommen att söka jobb hos oss som Åtgärdsplanerare, vikariat med placering i Göteborg. Vi vill ha din ansökan senast den 3 april.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter

Som åtgärdsplanerare säkerhetsställer du att nationell plan, regionala planer och andra strategier efterlevs och genomförs inom Region Väst, specifikt i Göteborg och på Öckerö. Du svarar för att planeringen resulterar i en funktions- och trafikslagsövergripande mix av åtgärder, för att åstadkomma ett långsiktigt, hållbart och effektivt transportsystem.

Du prioriterar de mest effektiva åtgärderna för regionen och för en aktiv dialog med planupprättare, kommuner, myndigheter och allmänhet i frågor som rör planering, prioritering och finansiering av åtgärder. Utifrån nationell och regionala planer tar du fram underlag om behov och brister samt andra utredningar, i dialog med externa partner.

Arbetsuppgifterna varierar, men exempel på uppgifter är:

- Ta fram förslag till ställningstagande utifrån genomförda åtgärdsvalsstudier
- Ta fram medfinansieringsavtal, förskotteringar och överenskommelser om samfinansiering
- Handlägga ärenden om statlig medfinansiering
- Delta i beslut gällande planläggningsprocessen
- Följa upp effekterna av genomförda åtgärder
- Delta i svarande på kundärenden om förbättringsåtgärder i transportsystemet
- Bidra med kunskap/underlag vid framtagande av nationell plan och regionala planer.

Tjänsten är ett vikariat t.o.m. 2018-09-30. Tillsättning snarast.

Kvalifikationer

Du har högskoleutbildning inriktning teknik, ekonomi, eller samhällsplanering. Alternativt har du annan utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer likvärdig. Du har några års erfarenhet av arbete med vägsystem. Du har också viss erfarenhet av att kommunicera med media.

Vidare har du kunskaper om avtal för tex medfinansiering och förskotteringar. Du har även kunskaper om trafik- och kapacitetsanalyser, samhällsekonomi och effektsamband.

Du är meriterande om du har arbetat med planering av transportsystem samt om du har kunskap om hur offentlig verksamhet styrs, främst om de politiska processerna som styr transportpolitiken i Sverige. Det är också meriterande om du har kunskaper i Plan- och bygglagen, Väglagen, Lagen om ombyggnad av järnväg samt om du arbetat med avtal.

Körkort för personbil är ett krav, liksom god vana att jobba i olika datasystem.

Som person är du självgående och har god prioriteringsförmåga, med förmåga att väga samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden. Du är också kreativ och analytisk, där du har erfarenhet av att arbeta med komplexa frågeställningar.

Då arbetet innebär många kontakter internt och externt är det viktigt att du har lätt för att samarbeta samt har lätt för att både skapa och underhålla relationer. Rollen ställer också höga krav på att kunna kommunicera i skrift och tal, där du har en god pedagogisk förmåga.

Ansökan

Din ansökan (CV och personligt brev) ska ha inkommit till Trafikverket före senast ansökningsdatum. Vi gör första urvalet utifrån de frågor som du får svara på i systemet. Ansök via knappen ”Sök tjänsten här” nedan.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Eftersom vi har ramavtal när det gäller annonsförmedling så undanbedes annonsförsäljare vänligt men bestämt.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2017-04-03