Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Planering

Regional Direktör Nord

Välkommen att söka jobb hos oss som Regional Direktör Nord med placering i Luleå. Vi vill ha din ansökan senast den 5 april.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter

Som Regional Direktör inom verksamhetsområdet Planering bidrar du till att skapa ett tillgängligt Sverige och förverkligar visionen att alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Du verkar i en företagskultur där alla medarbetare agerar utifrån värdegrunden pålitliga, engagerade och modiga.

Till dina uppgifter hör att representera Trafikverket gentemot samhället och samverkansparter på såväl lokal som regional nivå. Du är direkt underställd chefen för verksamhetsområde Planering och ansvarar för att leda och fördela Planerings verksamhet inom Region Nord. En central uppgift är att säkerställa att Trafikverkets intressen tillgodoses i den fysiska planeringen och i kommunala planer. Du ansvarar även för att planeringsfrågor inom sjö och flyg integreras med övriga trafikslag samt för att driva regionens roll som kreativ samhällsutvecklare i stort.

Uppdraget omfattar ansvar för att fatta beslut om, beställa och följa upp genomförande av de olika skedena i planeringsprocessen avseende investeringsobjekt på väg- och järnvägssidan. Regionala direktören för dialog och förhandlar med berörda parter om medfinansieringslösningar och är ansvarig för de avsiktsförklaringar och avtal som ingås på regional nivå. Du deltar i ledningsgruppsarbete dels genom din egen ledningsgrupp med regionala enhetschefer, dels i Verksamhetsområde Planerings ledningsgrupp tillsammans med övriga regionala direktörer i landet och nationella avdelningschefer. Till dina uppgifter hör också koordinering av arbetet internt regionalt mellan Trafikverkets verksamhetsområden.

Rollen innefattar budget- och personalansvar för regionens verksamhet.

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

Kvalifikationer

Personen vi söker har mångårig erfarenhet av arbete inom eller med offentlig sektor inklusive god förståelse för arbete i politiskt styrda organisationer. Du har gedigen förhandlingsvana och ett affärsmässigt förhållningssätt. Du har arbetat som chef i en större organisation och vi ser gärna att du har kunskap om transportsystemet och/eller kunskap inom samhällsplanering. Vi söker en person med akademisk utbildning inom relevant område eller motsvarande utbildning/erfarenhet som vi bedömer likvärdigt.

Då tjänsten innefattar mycket dialog och förhandlingar med samarbetspartners samt externa kontakter är goda kommunikationsfärdigheter av största vikt. Personen vi söker har lätt för att se helheter, kan sätta sin egen verksamhet i relation till Trafikverkets övriga verksamhet och förstår att organisationens samlade resultat är det som räknas. Vidare förväntar vi oss att personen uppvisar ett arbetssätt präglat av tydlig kund - och resultatorientering samt höga etiska och moraliska principer.

För att lyckas i rollen bör man även ha förmåga att leverera goda resultat i en verksamhet där stora krav ställs på samarbete på intern och extern nivå. Den person vi söker är en ledare som kan skapa engagemang. Då Regionala direktören representerar Trafikverket inom regionens hela geografiska område förväntas personen vi söker vara villig att resa mycket i tjänsten.

I denna rekrytering samarbetar vi med Poolia Executive Search. Kontaktpersoner är Maria Nyberg
072-711 04 eller Jonatan Svensson 072-074 20 43. Urval till tjänsten sker löpande, men senaste datum att ansöka är 5 april.

Ansökan

Din ansökan (CV och personligt brev) ska ha inkommit till Trafikverket före senast ansökningsdatum. Vi gör första urvalet utifrån de frågor som du får svara på i systemet. Ansök via knappen ”Sök tjänsten här” nedan.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Eftersom vi har ramavtal när det gäller annonsförmedling så undanbedes annonsförsäljare vänligt men bestämt.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2017-04-05