Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Planering

Regional samhällsplanerare

Välkommen att söka jobb hos oss som Regional samhällsplanerare med placering i Göteborg. Vi vill ha din ansökan senast den 27 augusti.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter

Vi söker en samhällsplanerare till Göteborg. Som regional samhällsplanerare företräder du Region Väst och samordnar kontakter med externa samarbetspartners, såsom t.ex. kommuner och privata näringslivet. Det innebär att du för en aktiv dialog med våra samarbetspartners. Målsättningen är att Trafikverket ska vara med och påverka val av trafikslag utifrån fyrstegsprincipen och åstadkomma ett långsiktigt, hållbart och effektivt transportsystem.
Vidare verkar du för att knyta ihop den statliga planeringen av transportsystemet med den regionala och kommunala planeringen och andra aktörers planering, för att säkerhetsställa transportsystemets övergripande funktion utifrån olika intressen.

I dina uppgifter ingår också att lämna yttrande enligt Plan- och bygglagen och Miljöbalken samt yttrande i övriga remisser, planer och program från bl.a. kommuner och länsstyrelser. Du tar initiativ till utredningar och analyser utifrån identifierade behov och brister i transportsystemet.

Anställningen avser ett vikariat på 12 månader.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen med inriktning mot samhällsplanering, fysisk planering eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig alternativt annan utbildning tillsammans med erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Erfarenhet av samhällsplanering, trafikplanering eller liknande är meriterande.

Körkort för personbil är ett krav då det förekommer en del resor i tjänsten.

Som person är du självgående och är van att självständigt driva dina ärenden. Du är kreativ och analytisk, där du har erfarenhet av att arbeta med komplexa frågeställningar.
Då arbetet innebär mycket kontakter är det viktigt att du har god samarbetsförmåga, är utåtriktad och har lätt för att både skapa och underhålla relationer.

Ansökan

Din ansökan (CV och personligt brev) ska ha inkommit till Trafikverket före senast ansökningsdatum. Vi gör första urvalet utifrån de frågor som du får svara på i systemet. Ansök via knappen ”Sök tjänsten här” nedan.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Eftersom vi har ramavtal när det gäller annonsförmedling så undanbedes annonsförsäljare vänligt men bestämt.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2017-08-27