Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Planering

Trafikingenjör

Välkommen att söka jobb hos oss som Trafikingenjör med placering i Gävle. Vi vill ha din ansökan senast den 7 juni.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och påverka den fysiska trafikmiljön längs våra vägar?

Som regional trafikingenjör medverkar du till att skapa god trafikmiljö inom Trafiklagstiftnings- och trafikmiljöområdet, i samband med planering, byggande och underhåll av väg.
Du genomför vidare en rättssäker myndighetsutövning där du möter kunders behov av kontakt inom trafikmiljöområdet med lokal kännedom. Det innebär bland annat att du inom ditt område ger yttranden, tar beslut, svarar på frågor, ger information och tar emot synpunkter från myndigheter, fastighetsägare, företag, allmänhet och media. Detta hanteras ofta i våra olika digitala system för ärendehandläggning.

Du är regionens spetskompetens inom Trafiklagstiftnings- och trafikmiljöområdet. Du granskar och godkänner vägutrustningsplaner samt utför trafikbesiktningar. Du genomför även utredningar kopplade till trafikmiljöområdet. Dessutom bidrar du till och deltar i utveckling av verksamheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleutbildning om minst 180 hp/120 p, med inriktning trafikteknik, samhällsplanering, lantmäteri eller juridik. Alternativt har du annan utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig.

Meriterande om du har:
- Erfarenhet av arbete med liknande frågor, t.ex. myndighetsutövning, trafikplanering eller vägprojektering.
- Goda kunskaper inom Trafiklagstiftning, såsom Väglagen, Trafikförordningen och Vägmärkesförordningen.

Körkort för personbil är ett krav, då det förekommer resor i tjänsten. Även god svenska i tal och skrift är ett krav, liksom god datorvana.

Som person är du strukturerad och van att ta snabba beslut. Du har en problemlösande förmåga. Då arbetet innebär många kontakter internt som externt är det också viktigt att du har lätt för att samarbeta.

Tidsplanering:
- Urval sker under vecka 23.
- Om du går vidare till nästa steg kontaktas du via mail för att genomföra webbaserade urvalstester som ska vara genomförda senast 11 juni.
- Om du sedan blir aktuell för intervju så är dessa planerade till den 15 juni.
- Tillträde på tjänsten är snarast möjligt.

Ansökan

Din ansökan (CV och personligt brev) ska ha inkommit till Trafikverket före senast ansökningsdatum. Vi gör första urvalet utifrån de frågor som du får svara på i systemet. Ansök via knappen ”Sök tjänsten här” nedan.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Eftersom vi har ramavtal när det gäller annonsförmedling så undanbedes annonsförsäljare vänligt men bestämt.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2017-06-07