Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Planering

Utredare

Välkommen att söka jobb hos oss som Utredare med placering i Eskilstuna. Vi vill ha din ansökan senast den 7 juni.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och forma framtidens infrastruktur i Sverige?
Som utredare deltar du i samhällsplaneringens tidiga skeden genom att bedöma brister i infrastrukturen och genomförbarheten av olika åtgärdsförslag. Du analyserar och samråder med externa aktörer t.ex. kommuner, järnvägsföretag och näringsliv om brister i kapacitet, tillförlitlighet, miljö och säkerhet.

Du utreder och genomför självständigt utredningar, till exempel åtgärdsvalsstudier, baserat på etablerade metoder. Uppdragen kan vara av komplex karaktär och har ofta flera involverade aktörer, såsom regioner, trafikhuvudmän, kommuner samt privata aktörer. Det innebär att du företräder Trafikverket i externa kontakter.

Arbetet med åtgärdsvalsstudier innebär att process- eller projektleda utredningar och ta fram förslag till åtgärder utifrån identifierade brister och behov för att nå önskvärt läge. Du leder och koordinerar medarbetare och andra resurser i arbetet. Du ansvarar även för administration, uppföljning och ekonomi inom ramen för dina utredningar och projekt.

Dessutom deltar du i utvecklingen av arbetssätt samt styrande och stödjande dokument. Du bevakar också utveckling och trender i transportsystemet och omvärlden för att vidmakthålla och utveckla sin kompetens.

Mediakontakter kan förekomma.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen inom samhällsbyggnad, samhällsplanering, fysisk planering. Alternativt har du annan utbildning ihop med erfarenhet, som vi sammantaget bedömer likvärdig.

Du har några års erfarenhet av liknande arbete, såsom projektledning, processledning, utredning, analys och/eller erfarenhet av att ta fram åtgärder/beslutsunderlag inom t.ex. samhällsplanering, trafikplanering, trafiksäkerhet, miljö, kapacitetsplanering.

Du har god kunskap om och erfarenhet av olika utredningsmetodiker. Du har också kunskap och förståelse för samhällets beslutsprocesser samt kunskap om de externa regelverk som styr arbetet.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat med utredningar och analyser av infrastruktur, särskilt inom järnvägssektorn. Du har gärna kunskap om hur järnvägsanläggningens kapacitet och tillförlitlighet påverkas av olika anläggningsdelar och deras utformning. Kunskap om hur anläggningsdelarna bana, el, tele, signal, reg

Du uttrycker dig väl på svenska, både muntligt och skriftligt. Du har också lätt för och är van vid att arbeta med såväl dator som andra system, t.ex. ärendehanteringssystem.

För tjänsten krävs att du har körkort för personbil.

Som person är du kreativ och analytisk, där du har erfarenhet av att arbeta med komplexa frågeställningar. Rollen ställer höga krav på att kunna kommunicera, där du har en god pedagogisk förmåga. Då arbetet innebär mycket kontakter är det också viktigt att du har lätt för att samarbeta.
Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Ansökan

Din ansökan (CV och personligt brev) ska ha inkommit till Trafikverket före senast ansökningsdatum. Vi gör första urvalet utifrån de frågor som du får svara på i systemet. Ansök via knappen ”Sök tjänsten här” nedan.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Eftersom vi har ramavtal när det gäller annonsförmedling så undanbedes annonsförsäljare vänligt men bestämt.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2017-06-07