Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Underhåll

Senior specialist, anläggningsövervakning järnväg

Välkommen att söka jobb hos oss som Senior specialist, anläggningsövervakning järnväg med placering i Solna, Borlänge. Vi vill ha din ansökan senast den 29 augusti.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter

Brinner du för strategiskt arbete inom anläggningsövervakning och järnväg? Nu söker vi dig som vill arbeta i en senior roll som Specialist. Enheten Övervakning och fordon arbetar med att styra och analysera information kring våra anläggningar. I rollen som specialist kommer du att ge expertstöd inom teknik och strategi till våra olika järnvägsprojekt inom anläggningsövervakning. Fokus kommer att ligga på förvaltning och utveckling av detektorsystem, fordonsidentifiering och -positionering (RFID).

I rollen ingår arbetsuppgifterna:

- Strategiskt arbete kring anläggningsövervakning inom järnväg, både gällande förvaltning av nuvarande och framtida arbetssätt.
- Deltagande i projekt Höghastighetsbanan där du medverkar kring att skapa förutsättningar för att säkra och verifiera framtidens övervakningsdata i Trafikverket. En viktig del i projektet är kopplingen mellan digital och fysisk identitet.
- Systemstyrning och ledning.
- Säkerställning av leveranskvalité och faktabaserat beslutsstöd.
- Genomförande av komplexa analyser inom området.
- Stöd inom forskning och utveckling samt utvärdering av strategi och regelverk för anläggningsövervakning.
- Säkerställning av att regelverk efterlevs i projekt, under byggnation och i befintliga anläggningar.
- Att delta i internationella arbetsgrupper och standardiserings arbeten.

Du kommer att arbeta med att analysera, utvärdera, förvalta, och utveckla våra strategier, arbetssätt och verktyg inom anläggningsövervakning. Vidare kommer du att arbeta med automatisering av befintlig teknik och bygga en digital plattform för fordonsbaserad datainsamling och anläggningsövervakning.

Kvalifikationer

Du som söker har civilingenjörsexamen eller annan utbildning som vi bedömer som likvärdig. Du har flerårig arbetslivserfarenhet inom relevant område, exempelvis inom process- eller tillverkande industri.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med komplexa system inom järnväg. Digitalisering som fenomen är känt för dig och något som du önskar att utvecklas i.
B-körkort är ett krav.

I rollen har du kontakt med både externa och interna kontakter, vilket ställer krav på att du kan förmedla information och ge stöd/råd. Som person är du självgående, förändringsbenägen, flexibel och noggrann. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Intervjuort är Borlänge.

Ansökan

Din ansökan (CV och personligt brev) ska ha inkommit till Trafikverket före senast ansökningsdatum. Vi gör första urvalet utifrån de frågor som du får svara på i systemet. Ansök via knappen ”Sök tjänsten här” nedan.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Eftersom vi har ramavtal när det gäller annonsförmedling så undanbedes annonsförsäljare vänligt men bestämt.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2017-08-29