Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Underhåll

Specialist broteknik

Välkommen att söka jobb hos oss som Specialist broteknik med placering i Luleå, Borlänge. Vi vill ha din ansökan senast den 19 april.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter

Som specialist inom broteknik kommer du att arbeta med frågor som är viktiga drift och underhåll av för broar t.ex. bärighet, beständighet och teknisk detaljutformning.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:
- Teknik/Projektstöd, i första hand inom verksamhetsområdet Underhåll. Tex. stöd vid bärighetsberäkningar, tillståndsbedömningar, reparationer och förstärkningar.
- Klassning av väg- och järnvägsbroar
- Kontroll av bärighetsberäkningar samt kontroll av konstruktionshandlingar till förhållandevis små, men komplicerade projekt
- Omvärldsbevakning inom utpekade teknikområden
- Driva forsknings- och utvecklingsuppdrag inom teknikområdet
- Delta i utveckling och förvaltning av våra regelverk

Kvalifikationer

Vi söker dig som har civilingenjörsexamen 270 hp (180 p) inom väg- och vattenbyggnad/samhällsbyggnad med inriktning mot anläggningskonstruktioner eller motsvarande utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig.

Det krävs att du har minst tre års erfarenhet av projektering, dimensionering eller underhåll av broar.

Du som söker ska ha god kunskap i det engelska språket, både skriftligt och muntligt. Eftersom arbetet innebär resor i tjänsten är B-körkort är ett krav.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med att formulera krav i tekniska regelverk och erfarenhet av att arbeta med tillståndsbedömningar av broar med tillhörande analyser ses också som meriterande.

Vi söker dig som är analytisk och van att arbeta självständigt men som samtidigt är lyhörd inför andra och kan arbeta tillsammans i grupp. Du har lätt för att skapa förtroende och är van vid att knyta kontakter i din yrkesroll. En annan viktig egenskap är förmågan att se och sortera ut detaljer som har betydelse i ett större sammanhang. I övrigt söker vi dig som är van vid att agera rådgivare/ förmedla ett budskap på ett kommunikativt sätt.

Ansökan

Din ansökan (CV och personligt brev) ska ha inkommit till Trafikverket före senast ansökningsdatum. Vi gör första urvalet utifrån de frågor som du får svara på i systemet. Ansök via knappen ”Sök tjänsten här” nedan.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Eftersom vi har ramavtal när det gäller annonsförmedling så undanbedes annonsförsäljare vänligt men bestämt.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2017-04-19