Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Kvicksundsbron

Broarbete på Kvicksundsbron

Trafikverket utför underhållsarbete på Kvicksundsbron på väg 56 i Kvicksund. Arbetet påbörjades den 9 maj 2016 och pågår till december 2017. Tågtrafiken påverkas inte.

Underhållet av Kvicksundsbron omfattar många olika moment och kommer att påverka trafiken under hela tiden arbetena pågår. Trafikreglering kan förekomma vissa perioder. Tågtrafiken kommer inte att påverkas av det här arbetet. Under vintern reparerar vi skador inne i och under bron. Störningar i trafiken kan förekomma.

Det är viktigt att kontinuerligt underhålla och reparera våra broar och vägar så att trafikanterna kan köra tryggt och säkert.

Trafikpåverkan 2017

Trafiken på bron stängs av helt under fyra veckor i sommar, veckorna 28 till och med 31 (10/7 tom 6/8). Under helavstängningen leds trafiken om via Arboga/Köping. Fritidsbåtar kommer kontinuerligt att kunna passera broläget. Mer information om detta kommer under 2017.

Färja för gång-och cykeltrafik

Gång-och cykeltrafiken kommer under perioden att kunna ta sig över med personfärja som Trafikverket abonnerar. Personfärjan kommer att trafikeras dygnet runt, tar 12 passagerare och flytväst finns till alla. Med 12 passagerare ombord får det även plats cirka sex-sju cyklar. Elrullstol är inga problem och färjepersonal finns för att hjälpa till vid ombordstigning. 

Om mopeder får tas med på färjan måste bedömas från fall till fall då inget olje- eller bränsleläckage får finnas eller uppstå ombord. Det får inte finnas någon risk att bränsle hamnar i vattnet.