Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Öppna data

Trafikverket har data som du kan ha nytta av när du utvecklar appar och andra tjänster. Vi driver och förvaltar databaser där den digitala informationen om exempelvis vägar, järnvägar och färjor finns samlad.

Vi erbjuder både öppna data och grunddata som du kan använda för att utveckla nya tjänster. Öppna data är fria att använda medan grunddata kräver avtal och licenser. Vårt mål är att samla alla data på ett ställe och göra dem tillgängliga och sökbara.

Vår ambition är att erbjuda data om såväl väg- och järnvägsnätet som trafiken på ett lättillgängligt sätt. I dag samlar vi in en mängd data i våra system, och en del av dem kan du fortsätta att använda för att utveckla nya tjänster.

Vi vill stödja utvecklingen av marknaden för information inom transportområdet genom att underlätta för dig som vill hämta våra data och handlingar. Det är exempelvis möjligt att utveckla nya tjänster genom att sammanställa, bearbeta och göra sådan information sökbar. Det i sin tur kan resultera i positiva samhällsekonomiska effekter.

Öppna data fria för användning

Kostnadsfri trafikinformation för väg- och järnvägsdata i realtid.
API – Trafikinformation väg- och järnväg i realtid
Datex – Trafikinformation väg i realtid
Väg- och järnvägsdata

API för färjetrafiken

Trafikverket kommer succesivt att tillhandahålla olika data som öppna data.