Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

API för trafikinformation

Vi samlar in trafikinformation dygnet runt, året om, och tillhandahåller informationen till den som vill via ett öppet API. Att hämta trafikinformation via API:t är kostnadsfritt, men det krävs att du som användare godkänner ett licensavtal.

Trafikverket levererar trafikinformation för järnväg i XML-format eller JSON via ett API (Application Programming Interface). Ett API (Application Programming Interface) kan vara öppet eller stängt. Ett öppet API betyder att någon, en myndighet eller ett företag, låter andra använda utvalda delar av sina data.

Till exempel kan ett järnvägsbolag låta andra använda tidtabeller och förseningsinformation för att göra mobila appar. Grunden i ett öppet API är just att det är öppet för andra att använda, men det betyder inte att det delas utan kontroll eller alltid är gratis.

Vi samlar in trafikinformation dygnet runt, året om, och tillhandahåller informationen till den som vill via ett öppet API. Att hämta trafikinformation via API:t är kostnadsfritt, men det krävs att du som användare godkänner licensavtalet och skapar ett konto hos oss innan du får tillgång till informationen.

På sidan Trafikverkets öppna API för väg- och järnvägsinformation kan du skapa ett konto. Där hittar du även till licensen.

Du kan också läsa mer om vilken trafikinformation du kan få tillgång till och hur det går till att använda API:t. Både företag och privatpersoner är välkomna att ansöka.

API (Application Interface)