Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

PSI – använda Trafikverkets data och information

Vi erbjuder både öppna data och grunddata som du kan använda för att utveckla nya tjänster. Öppna data är fria att använda medan grunddata kräver avtal och licenser. Vårt mål är att samla alla data på ett ställe och göra dem tillgängliga och sökbara.

Vår ambition är att erbjuda data om såväl väg- och järnvägsnätet som trafiken på ett lättillgängligt sätt. Du kanske vill bygga en applikation eller använda informationen som beslutsunderlag i en process? Eller sådana data kanske är en förutsättning för din verksamhet?

I dag samlar vi in en mängd data i våra system, och en del av dem kan vi leverera i maskinellt avläsbart format. Det är information som du kan fortsätta att använda för att utveckla nya tjänster.

Vi vill stödja utvecklingen av marknaden för information inom transportområdet genom att underlätta för dig som vill hämta våra data och handlingar. Det är exempelvis möjligt att utveckla nya tjänster genom att sammanställa, bearbeta och göra sådan information sökbar. Det i sin tur kan resultera i positiva samhällsekonomiska effekter. 

Nedan under rubriken Fördjupning kan du läsa om våra mest efterfrågade data. Våra mest efterfrågade data i PSI-sammanhang är dels öppna data som är fria att använda, dels grunddata som kräver licens eller avtal.