Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Bussar, cyklister och fotgängare i stadsmiljö.

Trafikantveckan - för hållbara resor och transporter

Fredagen den 16 september inleddes den årliga Trafikantveckan. Det är ett europeiskt initiativ för att underlätta och uppmuntra till hållbara resor och transporter. I år deltar över 80 svenska kommuner, från Piteå i norr till Trelleborg i söder.

Varje kommun utformar sina egna aktiviteter. Det kan handla om aktiviteter inom kollektivtrafik, gång och cykel, men också till exempel resfria möten, samåkning, bilpooler, sparsam körning och trafikplanering för attraktiva tätorter.

I år har Trafikverket tagit över samordningsansvaret för Trafikantveckan från Naturvårdsverket. Trafikverket har i uppdrag att ta fram underlag och vidareförmedla information till kommuner och andra aktörer som vill lyfta fram åtgärder som underlättar och uppmuntrar till hållbara resor och transporter.

Den europeiska trafikantveckan äger rum den 16-22 september.

På den här sidan kan du hitta information och länkar om veckan. Allt eftersom European Mobilty week* kommer ut med ny information kommer vi att länka upp den här.


* European Mobility Week är namnet på den europeiska kampanjen som Trafikveckan är en del av.