Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Varberg

Varbergstunneln, Västkustbanan, Varberg–Hamra

Dubbelspår i tunnel under Varberg är en del i utbyggnaden av Västkustbanan Göteborg–Lund. Avsikten är att skapa ett snabbt, effektivt och miljövänligt transportmedel för människor och gods.

Aktuellt

Vi har skickat in järnvägsplanen för fastställelse
Den 14 december 2016 skickade vi in järnvägsplanen för fastställelse, en milstolpe i projektet. Se järnvägsplanens fastställelsehandlingar här: Dokument
Har du frågor om planprocessen har vi samlat de vanligaste frågorna med svar här: Frågor och svar om planprocessen Har du fler frågor? Tveka inte att kontakta oss, du hittar våra kontaktuppgifter under Kontakta oss.

Västkustbanan är en av Sveriges viktigaste järnvägar. Utbyggnaden till dubbelspår har pågått länge. Omkring 85 procent är klar. När hela banan fått dubbelspår förbättras både bankapacitet och turtäthet för person- och godståg. Tekniskt förbättras hela banans standard vilket möljiggör höjd hastighet, kortare restider och ökad tillförlitlighet.