Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Vislanda–Ballingslöv, spårbyte

Trafikverket byter ut spåret mellan Vislanda och Ballingslöv för att öka driftsäkerheten och minska underhållsbehovet.

I vår byter vi spåret mellan Vislanda och Ballingslöv (Mosselund), en sträcka på cirka 70 kilometer. Spåret byts för att öka driftsäkerheten och minska underhållsbehovet. Spårbytet är ett av de största i Sverige i år. Under byggtiden kommer enbart ett spår vara öppet mellan Vislanda och Ballingslöv station. Det innebär ändringar i tågtrafiken.

Hur påverkar det dig?

Resenär: Ändringar i tågtrafiken. De flesta Krösatågen på berörda sträckor ersätts med buss som kör via alla mellanstationer. Öresundstågen går enligt ordinarie tabell. Det kan ta längre tid att resa under tiden som arbetet pågår. Därför ändras vissa avgångstider. Hos tågbolagen hittar du mer information om din resa.

Länstrafiken Kronoberg: Sök din resa i Länstrafikens Kronobergs app eller på lanstrafikenkron.se/reseplaneraren (extern webbplats).

Skånetrafiken: Sök din resa i Skånetrafikens app eller på skanetrafiken.se/vislanda (extern webbplats).

Boende: Eftersom vi ska stänga av banan så kort tid som möjligt och arbeta effektivt, kommer vi arbeta både dag och natt. Det kan innebära visst buller för dig som bor i närheten av järnvägen. Under perioden kommer vi även byta ut vägbeläggningen i två plankorsningar i Liatorp och Eneryda. Det kan påverka dig som trafikant.

Planera för att din resa kan ta längre tid än vanligt och var ute i god tid. Vi arbetar för din framkomlighet och säkerhet. Tack för att du visar hänsyn!

Ett spårbyte i rörligt format

Vill du se en film om hur ett spårbyte går till ? Då kan du titta på en film som vår entreprenör i projektet har tagit fram. Filmen hittar du här: Film om spårbyte (extern webbplats).

Under fliken ”Hur ska vi göra?” kan du läsa mer om vad vi gör och hur vi ska göra spårbytet. Det sker nämligen med hjälp av ett spårbyteståg som fungerar som en rullande verkstad.