Logga in
Logga in

Pågående arbeten Norrort – Täby, Danderyd

Här kan du läsa om de pågående och kommande projekt som Trafikverket gör för att förbättra framkomligheten och tillgängligheten i norrort.

Under våra arbeten kan det tillfälligt bli trångt på E18. Vi samarbetar och gör vad vi kan för att inte påverka din resa i onödan. Klicka på projekten för mer information om vad vi gör och om trafikpåverkan.

E18 Stocksund till Arninge, bussfiler och digital trafikstyrning

Trafikverket bygger bussfiler mellan Stocksund och Arninge. När det är klart slipper bussarna köra in i de vanliga körfälten där det ibland är kö. Nya bussfiler är klara Stocksund–Lahäll. Under 2021 bygger Trafikverket om sträckan Lahäll–Arninge på samma sätt. Läs mer om projektet:

E18 Danderyd, busshållplatser på motorväg

Trafikverket går vidare med arbetsplan för nya busshållplatser längs E18 vid Danderyds gymnasium. Planerad byggstart 2022. Läs mer om projektet: 

Väg 264, stombusslinje H, förbättringar

Trafikverket förlänger utkörningssträckan för busshållplats Skogsbrynet och Jarlabankes väg. I trafikplats Mossen bygger vi ett kollektivtrafikkörfält. Läs mer om projektet:

Roslagsbanan Kårstalinjen

SL färdigställer dubbelspår på Roslagsbanan mellan Täby kyrkby och Kragstalund. Mellan Vallentuna och Kårsta förstärks banan, säkerhetshöjande åtgärder utförs och ett helt nytt signalsäkerhetssystem installeras. 

Under arbetet kommer Kårstalinjen från Täby kyrkby och norrut att stängas tillfälligt. Bussar kommer att ersätta. När det är klart finns förutsättningar för tätare trafik utan störningar. Läs mer om projektet: