Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Brounderhåll 2017 – Det här händer i ditt län!

Vi vill att din resa ska vara säker och att du ska komma fram som planerat. Därför förstärker och bygger vi om broarna kontinuerligt i Jönköpings län.

Planerat underhåll utförs då det är som mest samhällsekonomiskt lönsamt. Genom underhåll förlänger vi broarnas livslängd. Underhållsåtgärder kan vara att vi byter kantbalkar, räcken och tätskikt. Vilket innebär:

  • Vi byter ut kantbalkarna för att bron ska fortsätta vara stark och säker. Kantbalkarna är en del av brons bärande konstruktion. I dem sitter bland annat räcket som byts för att öka trafiksäkerheten.

  • Tätskiktet är ett lager mellan asfalten och betongen. Den skyddar armeringen från rost och betongen från fuktskador.

Obs.! Utöver de underhållsarbeten vi på trafikverket utför kan det finnas ytterligare arbeten utförda av kommunerna i deras tätorter. Ser ni ett arbete som inte finns med på vår sida och ni har ytterligare frågor kring detta, kontakta gärna berörd kommun.

Planera din resa

Räkna med att det tar längre tid att ta sig fram under vissa tider. Vi hoppas att du har överseende med detta, visar hänsyn till de som arbetar med projektet och respektera tillfälliga trafikanordningar. Vi underlätta för trafikanterna så långt det går.

Tack för att du visar hänsyn!