Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

E6, Kungälvsmotet väst, cirkulationsplats och busskörfält

Vi ser över Kungälvsmotet väst och bygger om korsningen till en cirkulationsplats. Vi bygger också busskörfält på väg 168. Målet är att det både ska bli säkrare och smidigare att ta sig till och från Kungälv och förbättra för kollektivtrafiken.

Aktuellt: Projektet är avslutat och kommer tas bort från Trafikverkets webbplats 2 april 2019.

Projektet syftar till ökad trafiksäkerhet och bättre framkomlighet i anslutning till Kungälvsmotet. Vi bygger på motets västra sida om korsningen vid rampanslutningen till en cirkulationsplats.

Vi bygger också ett separat busskörfält i riktning mot Kungälv mellan Christian IV:s väg och den nya cirkulationsplatsen. En bullerskärm uppförs under början av hösten utmed E6 vid nyexploateringen väster om Kungälvsmotet.

Observera att Västtrafik inför nya bussturer och tågavgångar mellan Uddevalla och Göteborg, som stannar vid Kode station, Ytterby station och Kungälvsmotet, läs mer på Västtrafiks webb (externwebbsida, öppnas i nytt fönster).

Har du en fråga? Frågor och svar om projekt i Kungälvsområdet, klicka här (pdf-fil, 49 kB, öppnas i nytt fönster) 
Frågor i tillgängligt format finns i högerspaltmenyn under Frågor och svar i Kungälvsområdet.

Information om fler projekt i Kungälvsområdet (pdf-fil, 1147 kB, öppnas i nytt fönster).