Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Platsbokning, biljetter och priser

Biljett till Visingsöleden köper du med betalkort på färjan. På hamnkontoret kan du boka plats och göra förköp med kontanter eller betalkort. Du kan även köpa biljett på Visingsötrafikens webbplats.

Platsbokning av fordon

Platsbokning av fordon gör du hos hamnkontoret i Gränna på telefon 036-10 37 70. Se öppettider nedan.
OBS! Platsbokat fordon ska vara vid färjan minst 5 minuter före avgång, annars kan platsen gå förlorad.

Betalning

Vi tar inte emot kontanter på Visingsöfärjorna, du som köper biljett behöver betala med betalkort. Resenärer som vill betala med kontanter hänvisas till förköp på hamnkontoret i Gränna.

Under högsäsong juni–augusti sker betalning i bilkön, övrig tid på färjan eller på hamnkontoret i Gränna. I hamnkontoret, och sommartid i bilkön, kan du betala med betalkort och kontant.

Biljettvisering

Biljettvisering sker endast vid avresa från Gränna och gäller på Visingsöledens alla fartyg.

Du som resenär ansvarar för att ha en giltig biljett.

Om du inte har köpt biljett före resan, och inte har betalkort, ber vi om legitimation och du kommer att faktureras för biljettkostnaden.

Jönköpings Länstrafiks resekort Period gäller för resa med färjan om kortet gäller för Jönköpings län eller för Gränna, och mot uppvisande av kvitto.

Priser

Se prislista (pdf) nedan. Enstaka resor köps ombord eller på hamnkontoret i Gränna. Om du reser regelbundet kan du ladda rabattkort på Visingsötrafikens webb. (Du behöver ett plastkort som finns att hämta på hamnkontoret eller ombord.)

Priset på rabattkort (10 resor och periodkort 30 dagar) är 20 kr högre vid köp ombord.

Vid köp på Visingsötrafikens webb och på hamnkontoret i Gränna är priset för 10-resors klippkort 240 kr för vuxna, 125 kr för barn, bil inklusive förare 400 kr och för 30 dagars periodkort inklusive förare 460 kronor.

Priset på årskort är 4 600 kr (samma pris oavsett köpställe).

Hamnkontorets öppettider för platsbokning (telefon 036-10 37 70)

1 november 2019 – 31 mars 2020

Måndag–fredag 8.00–17.00

1 april – 30 april 2020

Måndag–fredag 8.00–17.00
Lördag 8.00–12.00