Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Jobba i Färjerederiet

Sök jobb i Trafikverkets färjerederi. På den här sidan hittar du alla lediga jobb som finns att söka nu. I jobbnavigatorn under Aktuellt på den här sidan kan du testa vilket område som kan passa dig.

Under de kommande åren kommer Färjerederiet kontinuerligt att rekrytera sjögående personal för tjänstgöring över hela landet. Du som är intresserad av att arbeta hos oss kan söka information om aktuella tjänster på den här sidan.

Som arbetsgivare kan Färjerederiet erbjuda en säker och god arbetsmiljö. Vi tillämpar individuell lönesättning som tillsammans med våra olika personalförmåner, såsom företagshälsovård och friskvårdsbidrag, är väl anpassade till marknaden. Med en årsarbetstid på mellan 1745 och 1845 timmar, skiftarbete och en flexibel schemaläggning ges också möjlighet till längre ledigheter.

Från 2018 gäller nya behörighetsregler för den som jobbar på Färjerederiets fartyg. Nu får besättningen tillgodoräkna sig sjötid för inre fart, när de tjänstgör på frigående vägfärjor. Dessutom har kravet på sjötid för att tjänstgöra ombord som motorman/matros mildrats. Under 2017 ändrades kravet till sex månaders sjötid, i stället för som tidigare, arton månader.

Lediga jobb i Färjerederiet

Lediga jobb i Färjerederiet

Laddar annonser

Det finns ett kontinuerligt stort behov av timanställd personal. Är du intresserad av att jobba som timvikarie, kontakta distriktchefen på den färjeled du är intresserad av via vår växel på telefon 0771-921 921 eller färjeleden direkt via vår röststyrda kundservice på telefon 0771- 65 65 65.

Du kan även mejla in en ansökan med cv och personligt brev till vår e-postlåda: jobbafarja@trafikverket.se. Läs gärna igenom våra behörighetskrav som du hittar på sidan Jobba i Färjerederiet.