Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Jobba i Färjerederiet

2018 erbjuder Färjerederiet en jobbnavigator. Testa vilka uppdrag som kan passa dig!

Vilket jobb passar dig?

Som arbetsgivare kan Färjerederiet erbjuda en säker och god arbetsmiljö. Vi tillämpar individuell lönesättning som tillsammans med våra olika personalförmåner, såsom företagshälsovård och friskvårdsbidrag, är väl anpassade till marknaden. Med en årsarbetstid på mellan 1745 och 1845 timmar, skiftarbete och en flexibel schemaläggning ges också möjlighet till längre ledigheter.

Från 2018 gäller nya behörighetsregler för den som jobbar på Färjerederiets fartyg. Nu får besättningen tillgodoräkna sig sjötid för inre fart, när de tjänstgör på frigående vägfärjor. Dessutom har kravet på sjötid för att tjänstgöra ombord som motorman/matros mildrats. Under 2017 ändrades kravet till sex månaders sjötid, i stället för som tidigare, arton månader.

Under de kommande åren kommer Färjerederiet kontinuerligt att rekrytera sjögående personal för tjänstgöring över hela landet. Du som är intresserad av att arbeta hos oss kan söka information om aktuella tjänster på den här sidan.

Det finns ett kontinuerligt stort behov av timanställd personal. Är du intresserad av ett sådant arbete vänder du dig direkt till respektive färjeled. Kontakta distriktchefen på den färjeled du är intresserad av via vår växel på telefon 0771-921 921, alternativt färjeleden direkt via vår röststyrda kundservice på telefon 0771- 65 65 65.

Du kan även mejla in en ansökan med CV och personligt brev till vår epost-låda jobbafarja@trafikverket.se
Läs gärna igenom våra behörighetskrav som du hittar längre ned på den här sidan.

 

Om du är intresserad av att jobba inom administration eller varv, kan du söka information om aktuella tjänster på den här sidan.