Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Lyft med ny styrhytt

Vägfärjan Castella som till vardags trafikerar Vaxholmsleden byggs just nu om med en ny styrhytt. Ombyggnationen leder till minskad miljöbelastning och dessutom förbättras arbetsmiljön för de som tjänstgör ombord.

Vägfärjan Castellas uppgradering är positivt både för den yttre och den inre miljön. Driftsäkerheten ökar. Färjan får nya huvudmotorer, nya manöversystem och ett nytt system för motor- och skeppsövervakning. Dessutom blir det inga utsläpp av restvatten, allt kommer att ledas till en tank som töms med jämna mellanrum.

Arbetsmiljön blir också bättre, det ska vara både säkert och bekvämt att vara skeppare ombord på Castella. Det blir bättre utrymme, förbättrad värme och ventilation och en modern design av själva arbetsplatsen.

Färjerederiet räknar med att Castella kommer att vara på plats igen för tjänstgöring på Vaxholmsleden inför högsäsongen, sommaren 2018.