Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Fyra män samtalar vid ett bord.

Att utvecklas i Färjerederiet

På Färjerederiet satsar vi på kompensutveckling. Vi erbjuder bland annat ett ledarprogram och kurser i eco-shipping i vår egen simulatoranläggning.

2018/2019 genomfördes Färjerederiets ledarprogram för medarbetare för första gången. Pilotkursens deltagare genomgick eldprovet under sommaren när de ersatt distriktschefers semester. Programmet har varit en succé och fortsätter nu hösten 2019 med andra omgångens kandidater.

Som första rederi i världen att erbjuder också Färjerederiet utbildning i ecoshipping i egen regi. Ecoshipping innebär att manövrera ett fartyg så att förbrukningen av drivmedel och utsläpp av avgaser minskas kraftigt.

Alla medarbetare övar regelbundet för att hålla en körstil som sparar bränsleåtgång och utsläpp. Utbildningslokalen med simulatorer finns på Vaxholms kastell strax utanför Stockholm och intresset för att träna manövrering i dessa finns även utanför rederiets gränser.

Färjerederiets miljöarbete