Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Fler avgångar på Ljusteröleden från den 20 mars

Antalet resande på Ljusteröleden strax norr om Stockholm har ökat och därför utökar vi nu antalet turer. Totalt handlar det om en förstärkning med 278 turer per år under lågsäsong, samt att högsäsongen förlängs med två månader.

– Vi har gjort en ny bedömning av behovet av färjetrafik på Ljusteröleden, resultatet blir att vi ökar antalet avgångar, säger Färjerederiets distriktschef Ellen Strandberg.

Med start den 20 mars utökas trafiken med två turer per vardag med en färja i trafik. Det ger en avgång var 20:e minut från klockan 05:00 till 20:20. På fredagar fortsätter färjeledens extrafärja att gå i trafik.

Sommartrafiken med två vägfärjor utökas med ytterligare två månader jämfört med idag, det gäller perioden 1 maj till 30 september.

Nästan en miljon fordon 2016

Ljusteröleden går mellan Östanå och Ljusterö i Österåkers kommun, strax nordost om Stockholm. Leden är 1,1 km lång och resan tar 7 minuter. Över leden transporterades under förra året 983 366 fordon.