Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Foto: Kastelletleden i Vaxholm, sommaren 2017. Kasper Dudzik

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Säsongsavslutning för Kastelletleden i Vaxholm – välbesökt och olycksfri

Nästan hundra tusen resor har gjorts med Vaxholms miljöfärja under årets säsong. Inga incidenter eller olyckor har inträffat.

Vaxholms eldrivna miljöfärja fortsätter att locka många besökare till Vaxholm och kastellet. När årets säsong för Vaxholms miljöfärja summeras har hela 96 178 resor gjorts på leden. Dessutom har linfärjetrafiken varit utan olyckor och inga kollisioner med färjans vajer har förekommit.

– Vi kan konstatera att medvetenheten om färjetrafiken har förbättrats. De åtgärder som Färjerederiet har vidtagit med ett större säkerhetsavstånd till vajern, har bidragit till det positiva resultatet, säger Mattias Wallin, distriktchef i Färjerederiet.

I år har biljettsystemet också fungerat betydligt bättre än första året med linfärjedriften, vilket ger färjetrafiken gott stöd.

Kastelletleden i Vaxholm har ökat stadens attraktivitet som besöksmål. Den bullerfria och miljövänliga färjan bidrar till att tiotusentals människor enkelt kan komma över till den historiska miljön på holmen mitt i Vaxholm, där kastellet är beläget. Detta är något som gynnar såväl annan skärgårdstrafik som övriga turistattraktioner i Vaxholm.

Vaxholms stad, Statens fastighetsverk och Färjerederiet tackar alla resenärer för den gångna säsongen och hälsar välkommen till nästa års trafikstart som öppnar igen våren 2018.