Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Trafikverket Färjerederiet frigående färja på Furusundsleden mellan Furusund och Yxlan i Stockholms skärgård. Foto: Kasper Dudzik.

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Hållbart på färjeleden

Det handlar om att skapa rutiner på arbetsplatsen och bli medveten om miljön. Detta är något som Färjerederiets Liza Eriksson, matros på Furusundsleden, arbetar för. Med nya rutiner och enkla lösningar sparas miljö och pengar.

Det kan tyckas självklart med sopsortering och återvinning, men utan rutiner på arbetsplatsen så kan de goda ambitionerna rinna ut i sanden. Färjerederiet arbetar med omfattande miljötekniska åtgärder för att möta framtidens krav på fossilfrihet, men vi behöver även ta på oss hållbarhetsglasögonen i det vardagliga.

För Liza Eriksson, matros på Furusundsleden, innebär miljöengagemanget en ambition att införa konkreta arbetssätt för det dagliga miljöarbetet. Det handlar om att genomföra återvinningen på ett effektivt sätt, att inte använda onödiga kemikalier vid tvätt och städning på färjeleden och att använda elektricitet sparsamt.

På Furusundsleden har man konstaterat att miljörutiner bidrar både till ökad hållbarhet och minskade kostnader.