Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Vägfärja på Nordöleden där Christer Malmborg, en av ledarprogrammets deltagare, arbetar som befälhavare.

Joakim, Karl och Christer deltar i ledarprogrammet

Nu är det klart att Joakim Cordaly på Hönöleden, Karl Össtein, Gräsöleden och Christer Malmborg, Nordöleden deltar i Färjerederiets ledarprogram 2019-2021.

Färjerederiet vill ta tillvara på förmågor hos medarbetarna. Flera av framtidens ledare, projektledare och specialister finns redan i organisationen. Genom ledarprogrammet finns en möjlighet att utbildas och utvecklas för ledande uppgifter.

Färjerederiets ledarprogram är en utbildnings- och karriärväg med teori, praktik och projektarbete. Det pågår i 18 månader, parallellt med ordinarie tjänst. De första medarbetarna klev på programmet 2018 och de har alla testats i olika typer av ledande funktioner i Färjerederiet.

När ledarprogrammet åter utannonserades sommaren 2019 väckte det stort intresse: 25 ansökningar inkom. Tanken är att ledarprogrammet ska fortsätta att återkomma regelbundet och det betyder att det blir nya möjligheter för alla som lämnat in intresseanmälningar men som inte blev uttagna denna gång. Det engagemang som kommit fram i urvalsprocessen ger gott hopp om framtiden!

Joakim Cordaly,motorman/matros från Hönöleden.

– Jag bor på Hönö med min fru och två barn och har varit fast anställd i Färjerederiet på Hönöleden i drygt tre år.

Utöver arbetet som matros har jag studerat en del parallellt och just nu läser jag sista året på min master i psykologi. Jag ser ledarprogrammet som en bra möjlighet för vidareutveckling på arbetet, samtidigt som jag tror att den kunskap jag har sedan tidigare kan vara till nytta för andra. Mina förväntningar på programmet är att lära mig mer om de olika system som används på de olika arbetsplatserna, riktlinjer och lagar för verksamheten, personalhantering och hur de olika nivåerna av anställda jobbar inom rederiet på ett mer detaljerat sätt.

Joakim har vikarierat som distriktsschef och även varit med i en referensgrupp för operativa avdelningens processarbete.

 

Karl Össtein, motorman/matros från Gräsöleden, kommer ursprungligen från Uddevalla och började sin karriär inom Färjerederiet på Gullmarsleden 2015.

– Jag bytte till Gräsöleden 2017 och har varit involverad i flera projekt inom Färjerederiet som vårt interna ledningssystem och HR-processer. Under 2019 har jag haft rollen som ställföreträdande distriktschef för distrikten Norra Roslagen och Uppland. Jag sökte ledarprogrammet då det framstår som ett naturligt nästa steg, dels för min personliga utveckling men även för karriären

– För mig är ledarprogrammet en brygga mellan operativa- och administrativa verksamheten för att i framtiden på individuell men även nationell nivå kunna skapa utveckling förankrad i hela verksamheten. En kanal som möjliggör ett tillvaratagande av operativa medarbetare. Något som jag ser en stor glädje att få delta i, framförallt i en tidig omgång av programmet, för att kunna påverka för framtida program.

Christer Malmborg, befälhavare Nordöleden

– Jag är 33 år gammal, bor och är uppvuxen på Fotö i Göteborgs Norra skärgård. Har jobbat som yrkesfiskare fram till 2016 då jag började att köra färja på Nordöleden och senare också på Hönö och Björköleden. Jag sökte ledarskapsprogramet för att jag trivs väldigt bra med mitt jobb och gillar att utvecklas vilket jag tycker man gör här i Färjerederiet genom att träffa många duktiga kollegor. Jag vet inte riktigt vad jag har för förväntningar på ledarskapsprogrammet men det känns spännande att få vara med och se sig om i verksamheten.

Christer har varit engagerad i flera olika ansvarsuppdrag och projekt lokalt, bland annat som arbetsrumsansvarig i tidigare distrikt Södra Bohuslän. Christer har även vikarierat som distriktschef i Södra Bohuslän under sommaren.