Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Färja och en hand som håller en mobil med  appen öppen.

Vår app Trafikinfo Färjerederiet för alla våra färjeleder ute nu!

Med vår app Trafikinfo Färjerederiet är det lätt att planera resan och få aktuell trafikinformation i realtid.

I appen kan du välja dina favoritleder, hitta tidtabeller till alla våra färjeleder, se nästa avgång, få trafikmeddelande om störningar i realtid och hitta aktuell information och fakta om våra färjeleder.

Färjerederiet har satt 2021 som temaår för Fokus digitalisering. Detta för att sätta fokus på hur vi med digitala tekniker kan effektivisera vår verksamhet för att uppfylla våra mål.

Ett exempel på detta är projektet Kunddialog som nu den 14 december 2021 lanserade appen ”Trafikinfo Färjerederiet”. Då fick 16 433 sms-prenumeranter sms om att det nu finns en app. Det gav direkt resultat. Trafikverket Färjerederiet trendade på Appstore och Google play med cirka 3 500 nedladdningar efter en dag.

¬Appen är en anpassning av vår befintliga app Åka Ekeröleden. Detta innebär att vi sparar både tid och pengar. I stället för att göra en helt ny app kan vi dra fördelar av det vi redan har. Framtagen kod ägs av Färjerederiet vilket är en fördel om vi ska ändra framöver. Eftersom vi sitter på informationen har vi full kontroll på att korrekt information når ut till kunderna. Det är en garanti för kunderna att den kommer direkt från källan, säger Michael Sjöblom, projektledare Kunddialog och Tekniknära förvaltningsledare.

Med dagens SMS-tjänst levereras störningsinformationen cirka 15 minuter senare än när informationen finns digitalt.  Det blir alltså snabbare och enklare med appen.

Hämta appen i Appstore eller Google play. Du hittar den via länkarna nedan. Tjänsten är kostnadsfri.

Hämta appen i Appstore

Hämta appen i Google play