Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Fokus på uppföljning på APV kompetenskrav

Nu tar vi nästa steg för att förbättra säkerheten på våra vägarbetsplatser. I april 2022 skärper vi uppföljningen av kompetenskrav inom Arbete på väg. Rätt säkerhetskompetens vid vägarbete är inget vi tummar på – både för din och trafikanternas skull.

Nu kommer de leverantörer som tagit till sig av kompetenskraven att få chans att visa detta. Från och med april 2022 så kommer Trafikverkets arbetsplatskontroller att göra systematiska och återkommande kontroller av att kraven på godkända certifieringsprov uppfylls på våra vägarbeten. Samtidigt kommer det inte gå att komma undan eller försumma kraven på kompetens utan att det straffar sig. Leverantörer som vid kontroll får avvikelse på krav om certifiering kommer även att få vitesföreläggande för de avvikelser de har.

Om du jobbar i eller med ett kontrakt där ni inte säkerställt att kompetenskraven efterlevs så behöver du inte misströsta. Än finns tid att kompetensutveckla leverantörens personal och boka tid för certifieringsprov så att de uppfyller kraven när Trafikverket sätter fokus på uppföljning av kompetenskraven i april 2022. Klicka på länken för att komma till sidan som beskriver hur du bokar certifieringsprov.

Certifieringsprov, bokning och utbildningar