Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Det här gäller för dig som redan har en certifiering

Trafikverket beaktar de personer som redan har en certifiering enligt äldre modell (nivåer), beroende på om du jobbar i ett befintligt eller kommande kontrakt. Avtalen styr vilken lösning det blir.

Befintliga kontrakt

Trafikverket kommer i pågående entreprenader att diskutera APV-lösningar med respektive entreprenör och hur de gamla kompetenskraven (nivåer) kommer att hanteras i kontrakten. Vinterväghållningskraven har inte ändrats och påverkar inte befintliga kontrakt.

Övergångsregler i kommande upphandlingar

APV

I kommande upphandlingar är det marginell skillnad på två av rollerna i certifieringskraven Steg 2:2 och 3 mot tidigare krav. Certifieringskravet för steg 2 är mer tydligt inriktade på TMA och Intermittenta arbeten medan den gamla är mer generellt fordonshållen. En certifiering enligt de gamla kraven gäller i tre år. När en ny upphandling genomförs gäller alltid de krav som där framgår och om det framgår att personal ska vara certifierad enligt de nya kraven gäller inte de gamla certifieringskravet.

Trafikverket har beslutat om förtydligande av övergångsregler gällande SIK kompetenskrav och de nya kompetenskraven. Du kan läsa förtydligandet via denna länk: Beslut om förtydligande av övergångsregler (pdf-fil, 383 kB, öppnas i nytt fönster)

Vinterväghållning

För vinterväghållning har inga förändringar skett.