Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Rörelsens arkitektur – seminarieserie

Under vintern och våren bjuder Trafikverket in till en digital samtalsserie på temat Rörelsens arkitektur. Vi vill samla kollegor från hela branschen för att gemensamt samtala om arkitektur för resande och rörelse.

Vad betyder arkitekturen och landskapet för de rum och platser vi reser och rör oss i och förbi? Hur hänger de samman och hur förhåller vi oss till dem över tid? Hur påverkas natur och ekosystem av infrastrukturen för transport av människor och gods?

Under fem tillfällen får vi lyssna på spännande talare med olika perspektiv. Varje föreläsning följs av ett samtal mellan de inbjudna talarna och representanter från Trafikverket. Tillsammans vill vi utforska nya horisonter och samtidigt utmana och utveckla vårt dagliga arbete.

När: 9 februari, via Vimeo klockan 10–11.
Information: Samtalet kommer att sändas live via Vimeo och spelas in för att i efterhand finnas tillgängligt på trafikverket.se/arkitektur. Länk till seminariet skickas ut den 8 februari till alla anmälda.
Anmälan: Anmäl dig här

Framtidens infrastruktur är till största del redan byggd. Hur kan vi genom underhållsinsatser anpassa befintlig infrastruktur efter nya behov? Hur kan vi använda det nödvändiga underhållsarbetet för att justera, anpassa och förändra – eller till och med påverka användningen?

Björn Ekelund.
Björn Ekelund. 

Dagens talare är Björn Ekelund, planerare och arkitekt SAR/MSA samt lektor i arkitektur vid Luleå tekniska universitet. Han driver kontoret Warm in the Winter i Stockholm, tillsammans med Nisse Örnberg, där stadsutveckling och praktiknära forskning är i fokus. 

Under rubriken ”Underhåll för en hållbar framtid” kommer Björn att prata om hur omställningen till hållbar mobilitet ser ut när vi ser den genom underhållets potential av successiva förbättringar. Björn presenterar sina erfarenheter av att arbeta med teknisk infrastruktur utifrån ett kittlande och delvis provocerande perspektiv, där traditionella bilder av energianläggningar, transportinfrastruktur och funktionalitet testas och utmanas, och där underhållsarbetet utgör en viktig del i omställningen.

Efter presentationen förs ett samtal mellan Björn och Jonas Eliasson, Trafikverkets måldirektör för tillgänglighet.

Sprid gärna eventet till kollegor som du tror är intresserade!

Emily Wade
Emily Wade 

Innehåll: Om landskapets ständiga förändring och strukturer som bär rörelse.​
Föredragshållare: Emily Wade
Tid: 14.00-15.00 17 december 2020

Samtalet sändes live via Vimeo. En inspelad version kommer snart att finnas tillgänglig.