Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Ny EVA-version 2.94

En ny EVA-version finns tillgänglig. Denna version redovisar effekterna på ett mer detaljerat sätt i resultatrapporten ”SEB-rapport”, i övrigt ingen förändring jämfört med tidigare version (2.93).

Orsaken till denna version är att emissionsnyttorna i vissa fall fick fel tecken då de klipptes in i SEB-mallen för EVA, på grund av det tidigare förenklade sättet i SEB-mallen att fördela om nyttorna i SEB. Samma problem har tidigare visat sig för restid och fordonskostnader. Nu redovisas dessa effekter i rätt beståndsdelar direkt från EVA. En anpassad SEB-mall för EVA finns också publicerad.

Praktisk hantering av EVA-kalkyler och SEB:

  • För nya SEB:ar används reviderad förifylld SEB-mall: "160401 SEB 1.16.2.1 EVA 160913"
  • I redan påbörjade SEB-versioner klistrar man in resultatet från EVA 2.94 på samma sätt som tidigare. Sedan justeras formler i flik "0.5..." så att de stämmer överens med gulmarkerade formler i SEB version: "160401 SEB 1.16.2.1 EVA 160913"

SEB-mall för EVA finns på sidan Gällande förutsättningar och indata under rubriken "Samlad effektbedömning- mall och stöd".
Gällande förutsättningar och indata